> >   NETOP NU22. Maj 2016

Udsætninger

Her en måned før Sankt Hans aften lader sommeren vente på sig. En enkelt god uge og så ellers regn og halvkodt. Det gode ved den vejrsituation er, at fiskeriet stadig er helt i top.

Ja, ind i mellem er det næsten for godt. Vi ønsker ikke at have fangstbegrænsning her ved Moesholm. Gæster skal have lov at have en god dag og også en rigtig god dag. Men det kan også blive for meget og vi kan desværre blive tvunget ud i at sætte en begrænsning med de fangster der gøres af og til ved søen.
Men lige nu og her, hvor vi trods alt går mod varmere tider, ser vi tiden an.

Hvad angår udsætninger begynder vi så småt at skifte taktik. Vi sætter nu knap så mange og store regnbuer ud. Til gengæld sætter vi flere guldørreder ud. Du kan se ugens udsætning ved at trykke HER

Nedenfor er der så et billede af en lille del af udsætningen i uge 19.
12. Maj 2016

Varme

Fra en meget ustabil april bragede maj igennem i denne her uge. Det var også tiltrængt med sol og varme.

I ugens løb faldt vi ellers over en video taget her ved Moesholm den 5 maj. Den er optaget af Morten fra Viborg. Han var her for første gang efter at han var blevet anbefalet Moesholm af sin fætter. Og det blev da lidt af en premiere, som betyder at når han forhåbentlig besøger os igen, så kan han fiske 3 timer gratis. Han landede nemlig en meget flot 6,4 kg regnbue som han filmede. Det skal også med at Morten først begyndte på fluefiskeriet her i januar, så det går da "nogenlunde"..

I kan se videon ved at trykke HER og samtidig få en ide om hvordan Morten oplevede dagen.

Nedenfor er der så et billede af Morten med "bomben" som han selv kalder den på vidoen.
27. April 2016

Pust af vinter

Vi har lige skrevet om en "dejlig forårsaften" her ved Moesholm, men jeg skal da love for det er gået den anden vej. Minus 5 grader om morgenen har vi været nede på og ellers blæst, regn, hagl og sne i mange dage nu.

Trods dette vejr kan man jo godt have gode timer her ved søen og vi har modtaget følgende fra Søren på mail fra deres tur 25. april:

Mikkel, Frederik og jeg beslutte os for at tage ud til jeres dejlig sted. Vi valgte at bruge bombarda, da vi godt kan lide at fiske vores bait aktivt, men også på bunden er nogle gange et godt valg. Der var et tidspunkt, hvor vi næsten skulle tror det var blevet vinter, da det begyndte at sne hen over søen. Vi havet fået et par inden; men specielt efter snevejret kom der gang i fiskene. Vi fik 9 dejlige fisk i alt og den første guldørrede. Den støste var på 2,5kg

Vi så godt gutterne ved søen men var ikke dernede den dag og fik ikke taget billeder. Der var dog vedhæftet et billede af fangsten til mailen og i dag tog jeg så et billede fra søen, som jo sagtens kunne være taget om vinteren. De to billeder kan ses herunder
14. April 2016

Stemningsbillede

Vi syntes lige vi vil vise et stemningsbillede taget tidligt på en dejlig forårs aften her ved Moesholm.

Der blev igen taget gode fisk og en enkelt landede 6 stykker med en topscore på lige nøjagtig 5 kg.

Det var en virkelig flot perfekt 5 kg regnbueørred og som det ses med en længde på en god bordhøjde.

Mens vi stod der og tog billede af de 5 første huggede nummer 6!

Så ud over billedet herunder af 5 flotte fisk fik vi også en video af nummer 6. Den kan ses ved at trykke HER..
10. April 2016

Debutanter ved Moesholm

I går skrev vi om og viste billede af en af vores gæster, som har meget stor erfaring med at fiske her ved Moesholm. Men selvfølgelig kan man også som helt ny fange fisk.

Vi modtog her til aften en lille mail fra "Oliverfiskeren" med et billede:

Hej moesholm put and take idag var mig og Magnus min kammerat ude og fiske hos jer. Vi købte et 3 timer's kort. Vi startede med Powerbait og prop på 1,5 meters dybde. Powerbait farven var gul. Det var vigtigt at man rullede rigtig langsomt ind! så men alt i alt blev det til fire fisk og ganteret ikke sidste gang vi besøger jer!

Vi ønsker selvfølgelig de to tillykke med fangsten og det virker som om, det ikke bliver de sidste ørreder her fra søen, der må overgive sig til de to unge lystfiskere!

Herunder ser vi Oliver og Magnus ved søen.
9. April 2016

Fyldt op

Efter en uge med megen regn er søen fyldt helt op. 10 cm er vandstanden steget. Det er nu ikke kun vand men også fisk, der fylder godt op derude, for der er sat mange fisk ud. Guld-, kilde- og regnbuer op til 7 kg.

Det viste sig også her i dag, hvor der blev taget rigtig godt med fisk. Nogen selvfølgelig mere end andre; men vi så da flere med mellem 5 og 10 fisk, nok alt efter hvor mange timer man har købt.

Men endnu en gnag var det Kurt - så vidt vi så - der havde de fleste. Så hvad er det Kurt gør?

Ja, i dag mødte Kurt som den første meget tidligt og havde søen for sig selv en times tid. Blankt vand og ingen andre ved søen gjorde at han kunne stille sig der, hvor han vurderede der var mest aktivitet af fisk.

Så rigede han til med sit favorit setup. Ganske almindelig grøn powerbait på en lille trekrog. Ca 20 cm fra krogen en tørflue uden krog bare som lokkemad, hvor han også har små lodder siddende til at tvinge krogen ned. Proppen eller flod om man vil, sad så idag godt en meter oppe.

Selve fiskeriet foregår ved at spinne ekstremt langsomt ind men dog aktivt, hvis Kurt da ikke lige holder en pause for at få en kop kaffe, hvor han så fisker helt passivt.

Kort tid før hans 6-timers kort var udløbet ser vi resultatet herunder. Det blev ikke til gratis fiskekort, da den store "kun" lå på 5,5 kg; men en flot parade!
2. April 2016

Ikke altid let!

Af og til kan det være meget svært at finde ud af, hvad der egentligt foregår ude i en søen. Se nu bare her de sidste par dage..

Torsdag var der virkelig gang i den. Fredag lige så.

I formiddags snakkede vi så med vores trofaste gæst Kurt, som snart kender søen ude og ind og han fortalte at han i går havde taget på den gode side af 10 fisk - godt nok på et stort fiskekort - der var liv overalt i søen. Nu havde han så fisket et par timer og ikke mærket noget som helst. Der blev da taget lidt fisk rundt omkring, men det var ikke det vilde.

Sidst på eftermiddagen fik vi så besøg af Jacob og Malte fra Århus/Lystrup. Det var faktisk første gang de var her ved Moesholm, så de havde intet kendskab til søen. De valgte et 4 timers kort og hvad sker? Til sammen lander de 18 både på spinner og powerbait. Og de var ikke de eneste der tog fisk her sidst på dagen. Og nej, der var ikke sat ud i løbet af dagen.

Så er det vi siger: Det ikke altid er let at gennemskue, hvad der foregår ude i søen. Herunder får vi en arbejdsøl sammen med de 2 unge gutter ved rensestedet.
1. April 2016

Mange mindre fisk

Nu har vi skrevet lidt om de store fisk på 6 kg og derover, som vi har udsat en lille præmie på, men det betyder jo ikke, at der kun bliver fanget disse store fisk - slet ikke!

Inden for en god uge er søen blevet tilført ca 250 fisk mellem 1 og 3 kg og der har også været rigtig godt fiskeri i påsken og her ugen efter.

Den først dag i den nye måned var en flot solrig dag og hen under aftenen lagde vinden sig. Der var dejligt ved søen.

Preben nød aftenen og som det ses gav det da også lidt fisk fra sig i en størrelse som passede Preben rigtig fint.
26. Marts 2016

Mail fra Jon

Så fik vi en mail fra Jon, der kommer fra Hadsten. Hen skrev:

Her er som lovet et billede af den ørred jeg fangede hos jer i dag. Vægten sagde 6,1 kg. Tak for skønne omgivelser og fisk med fightervilje.

Udover billedet herunder var der så et par stykker fra vejningen ved rensestedet, så vi kviterer med et 3 timers fiskekort

Der blev i øvrigt taget rigtig mange fisk på en dejlig påske lørdag med mange gæster, men vi har ikke hørt om andre over de 6 kg og slet ikke nogen over 7 kg.
25. Marts 2016

Lidt om udsætning

Vi får af og til spørgsmål som: ”Hvornår har I sidst sat fisk ud?” eller ”Hvor tit sætter I fisk ud?”.

Udsætning af fisk er helt afhængig af antal gæster, så jo flere gæster jo mere udsætning.

Vi melder aldrig ud, hvornår vi har eller vil sætte ud og vi har heller ingen fast dag eller tidspunkt, hvor vi sætter ud.

Vi prøver at tilfredsstille alle vores gæster med hensyn til, hvad vi sætter ud. Det vil sige der skal være mange fisk, men der skal også være til dem, der syntes det er sjovt at gå efter store fisk eller specielle fisk som guld-, bæk- eller kildeørreder. Her spiller årstiden dog også ind.

Og så har vi jo med levende fisk at gøre, så vores leverandør kan være nød til at ændre på vores planer, som det skete her i påsken. Der måtte vi skyde udsætningen en dag mere end vi selv havde planlagt.

Nedenfor er et billede fra udsætning som denne gang bestod af regnbueørreder på ca 1 kg og op til ca 7,5 kg. En af de store sættes forsigtigt ud, så den får lidt tid til at sunde sig efter turen fra dambrug her til Moesholm
23. Marts 2016

Påskeferien

Påskeferien starter tidligt i år, så vi kan egentlig ikke klage over vejret. I dagene op til selve ferien har mange jo nok valgt at holde fri og vi har da også haft mange gæster i ugens løb.

Nogen af vores gæster var en lille familie fra Tyskland og de er vist ved at gøre klar til at få fisk på påskebordet.

Vi var lige ved at tro, at vi skulle af med det første gratis fiskekort for landet fisk over 6kg til en udenlandsk gæst, men den vejede "kun" 5,2 kg.

Nu var det ikke den eneste som vores gæst havde landet, men vi kunne forstå på ham, at specielt den store havde været sjov at kæmpe med.

Her ser vi en stolt, glad lystfisker sammen med sønnike.
19. Marts 2016

Endnu et kort

Thomas, som kommer fra nordjylland og var på weekend-besøg i Thorsager, var den første gæst i dag. Det var noget af en kold fornøjelse i starten, da det simpelthen var råkoldt med frost på minus 3, tåge og en smule vind.

Vi tror dog, han fik varmen så godt og vel efter et stykke tid. Han startede med spinner og fik her en fin regnbue på 2 kg. Men efter et stykke tid valgte han at skifte til passivt fiskeri med grøn powerbait. Det skulle vise sig at være et godt valg!

For efter noget tid kom hugget. Vi så ikke selve fighten, men da vi kørte forbi på vejen, kunne vi se, der lå noget stort blankt på græsset og det skulle vi da lige se.

Det var en perfekt regnbue, der senere trak den gamle vægt ved rensestedet ned på 7 kg. Som vi har skrevet før udløser et billede af fanget fisk på over 6 kg et gratis 3 timers fiskekort, som vi med glæde overrakte til Thomas.

Han mente nok han skulle få brug for det, når han igen var på weekend-besøg i Thorsager, da han jo lige havde landet sit livs største fisk, som vi ser på billedet herunder
16. Marts 2016

Dejlig dag

Blik og høj sol hele dagen. Det blev en flot dejlig dag.

Blev man til hen under aften var det tydeligt, at fiskene også har ændret adfærd bare på den sidste uge. Og specielt sådan en dag med 10 grader og sol på vandet hele dagen. For første gang i år så vi i hvert fald mange ringe, plask og bølger fra fisk i overfladen lige ved solnedgang.

Kurt, som var den sidste gæst i dag, havde selvfølgelig luret dette og fiskede derfor ca ½ til 1 meter under overfladen. Han sværger jo til ekstrem langsom indspinning med powerbait.

Her nedenfor kan vi så se resultatet af 3-4 timers fiskeri. Igen flotte fisk fra 3 kg og nedefter. Kurt fortalte også han havde haft mange hug udover de 5, han fik kroget og der var virkelig god forårs-fight i fiskene
13. Marts 2016

God weekend!

Selv om vi ikke fik det flotte solskinsvejr, som vi var lovet blev det en god weekend ved Moesholm.

Der er blevet taget godt med fisk og også store fisk.

Nicole fra Lystrup var en af de heldige. Vi stod tilfældigvis lige ved siden af, da hugget kom og vi skal da love for, der blev kæmpet for sagen. Nicole havde sit hyr med at holde fisken og der lød også lidt "Puha det er hårdt, det her".
Men efter flere minutters fight blev fisken landet og det kostede kun et knækket fangstnet.

Knægtene, hun var sammen med, havde landet et par stykker på godt 2 kg, men det slog Nicole med flere kilo.

Vi havde ikke en vægt i nærheden, så om den var på godt 6 eller over 7 skal vi lade være usagt, men det var Nicole's første fisk og den blev bare kørt træt helt efter bogen, så vi belønnede med et 3 timers fiskekort, som vi giver for billeder af de helt store på 6 kg og op efter taget ved søen.

Her ses en glad Nicole med sin flotte fangst og vi siger til lykke og knæk og bræk fremover med fiskeriet.
09. Marts 2016

Ikke helt men tæt på

5 grader, lidt sol og en smule fuglesang. Det hæver humøret og det virker næsten som om, at den lille stigning i vandtemperaturen allerede har gjort fiskene godt.

Sebastian, som også hører til dem der jævnligt er forbi nogle timer, havde i hvert fald en fin eftermiddag ved Moesholm. Vi var ved at tro, at han havde landet en af de helt store, men vægten sagde "kun" godt 5 kg. Men det er vel heller ikke så galt endda?

Han var ikke den eneste der tog fisk i dag, men det var den største vi så og vi har stadig ikke hørt om fisk over de 7 kg skulle være landet.

Skulle du være heldig og fange en over 6 kg, så tag et billede ved søen af den og send det til os på vores mail med en lille beskrivelse - så kviterer vi med et 3 timers fiskekort.

Herunder har vi Sebastian med sin flotte ørred og resten af sin fangst.
06. Marts 2016

Store fisk

Så er søen næsten isfri og selv om vi stadig kan forvente nattefrost, begynder vejrudsigten også at indeholde 2 cifrede varmegrader - foråret er forhåbentlig nært forestående.

Så vi forventer øget aktivitet i søen og har derfor valgt nu også at sætte større fisk ud til forårets fiskeri.

Så den sidste udsætning indeholdt fisk med vægt op til de 8 kg!

Her i weekenden var de lokale fiskeforeninger forbi, men her lykkedes det kun at få fisk på omkring 5 kg på land. Så efter hvad vi ved, går fisk som den på billedet herunder stadig i søen. Skulle nogen lande den eller en af dens "fætre" af samme størrelse, hører vi da gerne om det.
1. Marts 2016

Nye priser

Vi har her ved Moesholm holdt de samme priser i mere end 10 år. I den tid er indkøbsprisen for de fisk, vi udsætter, steget ganske betragtligt.

For at kunne holde det ønskede høje niveau af udsætning, ser vi os nu nødsaget til at forhøje priserne.

De nye priser, som kan ses her på siden, er gældende fra 1 marts 2016.


23. Februar 2016

Stamkunder

Vi har en stor skare af faste stamkunder. Det gælder både lokale, som er her jævnligt og udenlandske som vi ser en gang eller to hvert år i en priode.

Alexander og hans venner, som kommer fra Panderborn i nærheden Bielefeld i Tyskland, hører til vores stamkunder. De er i Danmark i en uge i begyndelsen af året, og bruger hver dag en del timer her ved Moesholm og de tager som regel en god portion fisk i løbet af ugen.

Vi var i dag henne og hilse på, da deres 4 timer var slut og de 6 gutter havde da i hvert fald nok til aftensmaden. Mon ikke der også kommer en del fisk med hjem til Tyskland, når ugen er omme.
16. Februar 2016

Vinterferie

Sol, klart men også koldt. Sådan har ferieugen været.

Vi har stadig godt og vel halvdelen af søen isfri og hvis ikke vi får tekniske uheld tror vi ikke på lukket sø, så mulighederne er her stadig.

Ann-Marie, som jævnligt bruger et par timer her, havde taget en enkelt, da vi kom forbi for at hilse på. I det samme var der hug og efter flex på stangen kunne hun flot lande en vel omkring 2 kg meget flot blank regnbueørreder.
13. Februar 2016

Hovsa!

Så fik vi pludselig minus 10 grader ved Moesholm. Så der er lukket på toilet og rensested igen. Med den vejrudsigt får vi svært ved at åbne de næste dage.

Hvad angår søen har vi jo begge pisker kørende, så der var åben godt rundt om øen da solen stod op og begyndte at varme. I løbet af dagen endte vi vel med 2/3 åben, så der er rimelig plads.


11. Februar 2016

Lysere tider

Midt i februar og det kunne være bidende koldt, men vi syntes næsten vi kan lugte foråret enkelte dage og vi kan i hvert fald mærke de lysere tider, da der nu kan fiskes til omkring kl 18.

Vi har valgt at tage chancen og åbne både for toiletter og rensested, men kommer nattefrosten tilbage, bliver der lukket igen.

Men lige nu og her er rensestedet altså åbnet og det er jo ikke så dårligt, når man står med en håndfuld friskfangede fisk. Det gjorde en af vores gæster fra Århus i dag. Det var flotte fisk fra ca. 2 til 3,3 kg på vægten og så er der jo lidt arbejde inden de kan nydes ved bordet.
28. Januar 2016

Åben vand!

Med lidt hårdt fysisk arbejde fik vi gang i piskeren sidste søndag og området med åben vand er vokset støt siden

Der er lige nu ved at være åben hele vejen rundt om øen. Hvornår vi får isen væk fra enderne er svært at sige, men det milde vejr med regn og blæst hjælper godt til. Så mon ikke vi vil være tæt på normale forhold til weekenden.


17. Januar 2016

Stadig åben

Vi har stadig en forholdsvis stor vågen ved piskeren her søndag eftermiddag, så der er mulighed for lidt fiskeri. Om det så holder kan kun tiden vise.

Vi har set de første på isfiskeri. Vi vil understrege at det HELT ER PÅ EGET ANSVAR

Hver specielt opmærksom rundt omkring øen, da piskeren sender vandet ind under isen og det slider den tynd. Det er ikke uden grund, der er en våge!
13. Januar 2016

En smule åben

I går fik vi efter lidt besvær igen gang i piskeren og her til morgen var der en lille våge.

Chris og en ven fra Århus tog chancen fra midt på dagen og de kunne da også konstatere, at vågen voksede i løbet af dagen. Det var hundekoldt at rode med fiskegrej og fisk; men de fik da også lidt ud af deres anstrengelser, som det ses herunder.

Vi forventer at vågen vil holde sig de næste par dage, men i weekenden ser vejret jo lidt giftigt ud igen, så vi må se til den tid - hold øje med siden her.
20. December 2015

Glædelig jul og godt nytår

Så går året på hæld og man kan gøre status.

Set over hele året har det været et rigtig godt år for Moesholm. Vi havde ikke problemer med is sidste vinter og vandet blev aldrig rigtig varmt med den sommer vi havde i 2015.

Der bliver vist heller ingen is på søen her op mod nytår, så der er gode muligheder for at fiske og samtidig få lidt frisk luft, hvilket vel godt kan være lidt tiltrængt i denne tid.
Kurt benyttede i hvert fald vejret til at få et par fisk til julebordet - den største lige nøjagtig på 4 kg.

Men det betyder så også at det kan være lidt svært at  komme i rigtig julestemning med det milde, grå og lidt triste vejr – men vi vil alligevel benytte lejligheden til sige tak til alle vores gæster for året der gik og ønske alle:

GLÆDELIG JUL OG GODT NYT!
2. December 2015

Omslag i vejret igen

Så er vi tilbage i det milde vejr igen. Og som sædvanligt så giver det regn og blæst - feks har vi jo haft stormen "Gorm" forbi og det kostede da lidt træer livet omkring søen. Men der er ryddet op, så der er fri bane.

Vi mødte Casper fra Hornslet i dag og som han rigtig konstaterede, så er det med at komme ud de dage, hvor det er tåleligt vejr og det var det da i dag uden for megen vind og slet ingen regn.

Når man så på godt 10 minutter lander ca 5 kg fordelt på 3 kampivrige fisk - så er det ikke så ringe endda.
24. November 2015

Omslag i vejret

Skal da love for, vi fik et omslag i vejret, der ville noget. Fra meget varmt til minus 10 grader. Vi fik travlt med at lukke for vandet til rensestedet og startet piskeren. Nu ser det ud til varmen er på vej tilbage og vi har åbnet for vandet igen.

Men der er nu noget specielt over søen, sådan en snevejrs-dag. At det så kun er for de "hårde hunde" er noget andet og vi kan heller ikke påstå søen var velbesøgt lige den dag - men folk var der her, som det ses herunder.

Men kulden har vi ændret taktik omkring udsætning og der kommer nu forholdsvist flere større fisk i søen. Vi har da også hørt om flere på omkring de 5 kg. Dette vil vi fortsætte med selvfølgelig som altid i forhold til antal gæster ved søen.

Ellers er det jo tiden at holde lidt øje med siden her. Vi skriver, hvis søen lukker til hen over vinteren

Samtidig må man forvente at både rensested og toiletter kan være lukket ned. Vi har det jo altid et par grader koldere herude ved søen end vejrudsigten siger.
24. Oktober 2015

Sidste chance

Skal man nå at opleve skoven med farver på i år, er det ved at være tiden. Inden længe står træerne uden blade og det kan blive lidt kedeligt og gråt indtil vi forhåbentlig får frost og måske ligefrem sne.

Men endnu er der knald på farver og sepceilt når himlen er efterårs dybblå.

Lucas og hans far fra Randers var nogen af dem, der var et smut forbi Moesholm her i weekenden - og det gik rigtig godt. Her midtvejs i deres 2-timers periode var der landet 3 og senere da vi talte med dem igen, var det steget til 5. Det endelige slutresultat kender vi ikke.

Det var i øvrigt samme resultat, som vores faste fluefisker Kim og et par af hans venner også sluttede med. Men begge hold havde desuden desværre mistet guldørreder, hvor linen ikke holdt til kampen mod fisken!

Vi har stadig ikke hørt om, at der er taget nogen af de helt store regnbuer endnu eller for den sags skyld kilde- eller bækørreder. Så vi kan kun opfordre til at have grejet i orden til en fight med disse også.

Nedenfor ses "storfangeren" Lucas.
17. Oktober 2015

Efterårsferien slut

Så sluttede efterårsferien for mange. For skoven er det også ved at være slut for i år, da bladenes farvepalette nu er i røde og orange farver. Nogen dage ligger nedfaldne balde som et fint mønster på vandet.

Her i weekenden holdt de lokale fiskeklubber deres traditionelle efterårs-dyst her ved Moesholm.
I den anledning havde vi supleret ugens udsætning med både bækørreder, guldørreder, kildeørreder og regnbuer med fisk på den rigtige side de 5 kg.

Der var rigtig godt med medlemmer på dagen, men fiskene var nu ikke specielt i hug-humør efter den første time, hvor det gik fint. Der blev taget godt 20 og ingen af de rigtrig store eller speciele. Så der er basis for et rigtig spændende fiskeri de kommende dage/uger!

Her nedenfor ser vi først en ketcher-fuld fra udsætningen med blandt andet en af de meget flotte kildeørreder. Nedenunder et billede fra selve dagen.

02. Oktober 2015

Stamkunder

Den sene "sommer" fortsætter bare og der har været gode dage ved søen. At det så betyder vi stadig må slå græs og at skoven står i grønne nuancer, lever vi fint med!

De ugentlige udsætninger gør, at der er mange fisk i søen. Og der er stadig en del guldørreder at gå efter.

2 af vores gæster, som vi vist godt kan kalde "stamkunder", Kim og Kurt havde fået hver sin flotte guldørrede, da vi var en tur omkring søen.

Nedenfor ses de med deres flotte fisk. Begge udstyret med deres favorit-grej. Kim med sin fluestang og Kurt med sit bombarda-setup - altså en flydeprop og agn en god meter efter.
27. September 2015

Rimfrost

Endelig!

Endelig fik vi noget sensommer og det er da vist med tryk på "sen". Vi har haft en flot, solrig, vindstille og klar weekend. Men på denne årstid betyder det også koldt vejr om natten. Så det blev også til efterårets første døgn med rimfrost i græsset.

Der har igen været lidt problemer med i det hele taget at få slået græs med al den regn og resultatet var langt, koldt og vådt græs op til weekenden. Så det kunne godt give kolde fødder, hvis man var tidligt ved søen.

Det var Oliver og Magnus feks, som var taget med deres fædre ud og fiske. Men selv om det var koldt, så kunne vi sagtens få det store smil frem på de unge friske gutter. For de havde jo - modsat den ældre generation - fanget fisk!

Herunder sidder de stolte lystfiskere med deres fangst!
15. September 2015

Modtaget mail

Vi modtager af og til mails fra vores gæster og det er vi altid glade for. Det gælder både for ros og ris.

Selvfølgelig er det altid sjovest at få ros og derfor var det da med glæde vi modtog følgende fra Kim - endda med billede fra hans tur 11. September:

Hej Moesholm.

Sender lige et billede af sidste fangst.. Syntes det er et rigtigt lækkert sted I har med næsten fangst garanti hver gang. Skulle jeg bedømme ud fra 5 stjerner fik I fuld hus.. Der er flot og rent og altid høflige mennesker.
Ses mange gange frem over
Mvh Kim


Billeder der var med kan I se herunder.
11. September 2015

Ned og opture

Kim fra Allingåbro er først her i år begyndt at komme fast ved Moesholm, men vi kan vist godt kalde ham stamgæst nu.

Vi har snakket med ham af og til hen over sommeren og bemærket at han med sin fluestang selv i varme perioder har taget fisk i ny og næ. Ja, langt de fleste gange har der været fisk med hjem.

Selvfølgelig har Kim også nedture - eller nulture, som nogen kalder dem. Det havde han feks midt i ugen, kort efter vores udsætning af guldørreder. Men så tog han så sandelig revanche og fik noget af en optur i dag.

Da vi hilste på ham, var fisketuren slut som sådan, men han var i gang med rensning af ikke mindre end 7 flotte guldørreder.

Nedenfor er Kim i gang med arbejdet og på vægten hænger et flot eksemplar på godt 2,5 kg.
09. September 2015

Guldregn

Måneden startede med regn, regn og atter regn. Græsset blev grønt igen og blev langt. Vi kunne ikke komme ud med klipperen da det konstant var vådt. Men i denne uge skiftede vejret endeligt til sensommervejr og vi har fået styr på det igen.

Vi har hen over sommeren sat en del guldørreder ud, da det virker, som de bedre kan klare varmen og er lidt mere livlige end deres "fætter" regnbueørreden.

Dette har vi fulgt op på i denne uge, hvor vi har sat en rigtig god portion ud af de smukke, meget synlige gule ørreder.
22. August 2015

Skøn aften

Det er vist sommerens bedste vejrmæssige uge, vi er i nu. Ca 25 grader i skyggen. Folk ligger på tæpper og dovner, mens de fisker lidt og ja, fiskene er heller ikke for kvikke i det nu godt opvarmede vand.

Men fisk bliver der fanget og vi har set succes med både flue og powerbait.

Morten og hans lillesøster fra Auning var de sidste gæster på en skøn aften i går lige omkring solnedgang. Der lå 2 fisk på græsset og Morten havde haft 2 mere på - i løbet af en time. Morten fisker med bombarda-flåd med powerbait efter. Der er godt en meter fra flyder til krog. Så trækker han meget langsomt ind og lader den ofte ligge helt stille. Altså meget langsomt med dog aktiv fiskeri.

Størrelsen på fiskene er meget sigende for den type fisk, vi sætter ud, så længe vandet forbliver så varmt.
<

22. Juli 2015

Højsommer

Højsommer er det vel; men hedebølger ser vi ikke meget til i år. Alligevel er der gode dage ved Moesholm. Med 20 grader, solskin og så læ fra træerne er det ikke så ringe endda at opholde sig ved søen. Folk er da også i sommertøj og vi ser engangsgrill blive tændt rundt om søen.

Selv om varmen ikke er ekstrem i år, er vandtemperaturen stille og roligt kravlet opad og det er jo ikke optimalt for ørreder, men årstiden taget i betragtning er fiskeriet rimeligt.

Et andet fiskeri, der gennem tiden har hørt sommeren til, er ålefiskeri. Nu er ålebestanden jo desværre kraftig reduceret i hele verden. Moesholm har ellers tidligere været kendt for et godt ålefiskeri og der bliver stadig fanget ål mere eller mindre tilfældigt. Også i år er det tager flere og de hører ikke til de mindste.

Arne og hans ven var forbi den anden aften og nedenunder her ser vi et billede af den ål, de havde fået. Som altid blev også denne her taget på orm.
03. Juli 2015

Varme

Så kom varmen med et brag. Tidlig morgenfiskeri er nu det mest optimale, men derfor kan man jo godt have gode timer lige midt i den steghede middagssol

Martin og Camilla, som kommer fra Herning og holder ferie i familiens sommerhus på norddjurs, var nogle af dem, der nød vejret her ved Moesholm i dag.
Specielt for Camilla var det varmt og grunden kan ses på billedet herunder. Martin fortalte, at de ventede en dreng og at det her så var hans første fisketur, men absolut ikke den sidste.

De havde 3 ørreder der lå renset og klar til at blive nydt ved grillen i sommerhuset.

Vi ønsker det unge par fortsat god ferie og knæk og bræk med den lille nye lystfisker - håber vi ser ham her ved Moesholm i fremtiden!
29. Juni 2015

Film og lidt tip

Så står juli for døren og åbenbart også det rigtige gode varme sommervejr. For dårligt koldt sommervejr har kendetegnet juni.

Nu er intet så skidt at det ikke er godt for noget, så søen og fiskene har haft det fint med det dårlige vejr og der bliver stadig fanget godt med fisk.

Lørdag sad vi og så på 2 gutter, der var ved at lande en guldørred. Vi fik kameraet fundet frem og fik  den sidste del på video som kan ses ved at trykke HER..

De kom fra Allingåbro og havde ikke været lystfisker særlig længe, men var blevet bidt af det og tog det seriøst. Havde for en måned siden været på kursus for at lære mere om fluefiskeriets muligheder og i dag lykkedes det så faktisk i deres første weekend her ved Moesholm.
Fisken blev kæmpet træt inden den blev nettet perfekt. Det var guldørred nummer 2 på land på det tidspunkt og der var da også mistet fisk.

Nu er det absolut ikke kun fluefiskerne, der kan for tiden. Vi har faktisk set alle typer af fiskeri give fisk, men de fleste bruger powerbait. En af dem er jo Kurt, som var her igen og han har bare taget på det der. Vi spurgte derfor lidt ind til hvordan han egentlig gjorde?

Han bruger altid powerbait med hvidløgssmag. Farven kan veksle og man skal ikke være bange for at prøve nyt, hvis der ikke rigtig sker noget. Det samme gælder både for fiskepladsen og dybden man fisker på. Prøv at finde ud af hvad der duer den pågældende dag, da det kan veksle en del.
Kurt fisker helst aktivt med flydeprop med vel en til to meter line til madingen og med et par splithagl mellem til at få powerbaiten lidt i vandet. Og så først og fremmest meget langsomt ind spin. Skal kaffen eller andet nydes, går Kurt dog ikke af vejen for bare at lade proppen ligge; men det giver efter hans mening mest at fiske aktivt men langsomt.

Nedenfor ses et billede af Kurt, der er i gang her til aften.
20. Juni 2015

Tidligt oppe

Som vi skrev i går, er der sat mindre men vågne fisk ud og det fik vi lidt bevist i dag.
Jacob fra Århus var mødt ind kort efter solopgang og fiskene var åbenbart vågne fra morgenstunden af.

Vi modtog senere en mail fra Jacob og et billede fra dagen:

Tak for en rigtig god oplevelse ved jeres sø i morges.
Vejret var ikke det bedste, overskyet med lidt blæst men fiskene var heldigvis ligeglade.
Der var virkelig mange aktive fisk i overfladen og de kæmper rigtig godt.

Bestemt ikke sidste gang jeg besøger Moesholm!


Billedet af hans fangst på 4 timers kort ses herunder
01. Maj 2015

Store Bededag

Birketræerne står med nyspirede lysegrønne blade. Det er en dejlig tid, selv om det stadig kan være hundekoldt om morgenerne med ned til minus 5 grader.

Vi har en del stamkunder blandt vores gæster - også fra udlandet. Feks har et par fra Berlin været her ved Moesholm i snart 20 år. De er ved søen i flere dage, når de holder ferie i sommerhus her på Djursland.

De er her sammen med deres 2 flotte hvide schwiche schæferhunde. Hunde er velkommen ved Moesholm, sålænge de er under fuld kontrol og ikke på nogen måde er til gene for andre.

Som lystfisker oplever man jo både gode og knap så gode dage, hvad angår selve fiskeriet - også her ved Moesholm. Vi tror dog at vores trofaste tyske gæster regner dagen i dag for en af de bedre, når man ser på billedet herunder.
11. April 2015

Forårsdag

Det blev en forrygende Påske efter den lidt blæsende start. Solskin fra morgen til aften. Til gengæld var det isende koldt om morgenen, hvor vi var under minus 5 grader og havde frosen rensested.

Det gode vejr fortsatte bare og idag meldes der for første gang i år om over 20 grader i Danmark. Så højt kom vi ikke, men det var tæt på. Det har selvfølgelig øget vandtemperaturen og det har ikke gjort fiskeriet ringere. Der er landet mange fisk de sidste dage.

Jonas fra Allingåbro var ved Moesholm her søndag eftermiddag. Det er over 10 år siden, han sidst havde været her, så det var ikke pga stor erfaring med søen, at det gik fint med fiskene.

Powerbait, der blev trukket meget langsomt men konstant mod land, var sagen her midt på eftermiddagen for Jonas, som det ses på billedet herunder.
02. April 2015

Skærtorsdag

Der har været sus i æsken her op til påske og halvkoldt har det været at opholde sig ved søen. Der er ikke rigtig blade på træerne endnu til at yde optimal læ.
Men vi har nu haft mange gæster og der har heller ikke været noget galt med fiskeriet, da ikke kun vind, men også fisk har været friske.

Der har været en del tyske gæster og vi har f.eks bemærket et par, der har været i den nordvestlige ende af søen hver dag. De er ikke gået tomhændet hjem. Som det ses herunder på et af billederne blev det heller ikke en nul-tur i dag.

Mange af vores stamgæster har også været forbi. Preben havde i dag købt et 6-timers kort. De første 4 timer var det kun blevet til en enkelt ørred, men så skiftede han plads - og taktik! På en god time landede han 6 og nummer 6 fik vi et billede af.

Naboen lurede Preben kunsten af og faktisk i samme øjeblik som Preben havde sin fisk på land var der bid. Vi valgte her at tage en lille video, som kan ses ved at trykke her.
07. Marts 2015

Lystfiskerforeninger på besøg

Så var det igen tid til at Grenå og Rønde lystfiskerforeninger skulle have deres årlige dyst her ved Moesholm.

Når man tænker på årstiden, artede vejret sig rimeligt og godt en snes fiskere var klar fra kl. 9, da "klokken" ringede til start.

Heldigvis var der gang i fiskene og der blev taget fisk overalt i søen og på både flue, spinner, blink og prop.

Efter nogle spændende og hyggelige timer, kunne deltagerne beundre 49 ørreder fordelt på regnbue, guld, og kildeørreder.

Den største - der blev taget af en juniorfisker på hjemmelavet spinner - var lige under 5 kg. Vi siger stort tillykke!

Fangsten var åbenbart så flot, at man havde "vagthund" på, som des herunder!
4. Marts 2014

Skiftende

Det er skiftende tider. Den ene dag rusk og regn, den næste langt mere forårsagtigt.
Men også på den enkelte dag skifter det. Som i dag, hvor det startede med frost og stille vejr, så nogle hidsige byger for igen at klare op og blive stille.

Fiskeriet er ligeledes skiftende i løbet af dagen som vi så det i dag. Et par gæster ankom ret tidligt og de havde ikke videre held med det. Op af dagen blev det bedre og midt på eftermiddagen kom en gruppe tyske gæster, som hvert år er forbi Moesholm i forbindelse med et ferieophold hos vores nabo i hendes feriehus.

De 5 gutter delte sig i 2 grupper og stillede sig i hver sin ende af søen og der blev taget både mange og flotte fisk i begge ender her ud på eftermiddagen, som det ses på billederne herunder.

21. Februar 2015

Gang i den

Vi skrev for 14 dage siden, at vi kunne komme tidligt i gang med det "gode forårsfiskeri". Der blev også gjort klart med nye udsætninger af fisk, men det var som om fiskene ikke rigtig har været med på, at det skulle være forår. Vandet var nu også stadig iskoldt og der var dage med skøris på søen på del af søen.

Men her i dag kom der mere gang i den. De gæster vi havde tog rigtig fint med fisk.

Vi snakkede med et par kammerater, som lige havde taget en meget flot ørred, da vi hilste på. Det var nummer 3, men de havde ikke været ved søen længe på det tidspunkt og det endte også med 13 flotte fisk. Så er det godt rensestedet er åbent igen.

26. Januar 2015

Årets første status

Så er årets første måned ved at gå på hæld. Det har været mildt uden meget vinter og derfor har vi også haft en god start her ved Moesholm.

Her i weekenden kom dog så de første dage med sne og vi fik snehvide flotte omgivelser. Begge piskere kører, så der er frit vand rundt om øen. Vejrudsigten er ikke helt til at blive klog på, men vi forventer ikke at søen lukker til, som det ser ud lige nu.
Toiletter og selvfølgelig rensested er dog lukket ned.

Billedet herunder er taget i går og allerede nu er det meste sne desværre væk igen og isen har trukket sig mere tilbage.19. November 2014

Nærmest status quo

Nu er der kun godt en måned til juleaften, men der er godt nok ikke meget julestemning at finde derude. Grønt græs og så varmt at en god trøje er nok, selv når man fisker.

Det er vist første gang i vores tid at vi ikke har måtte lukke det udendørs rensested pga risiko for frostsprængninger om natten på denne tid af året og det er da en fordel, når der nu er godt gang i fiskeriet.

3 tyske venner fra området omkring Femern har været ved Moesholm nogle dage. Vi hilste på dem i dag, da deres tid var ved at løbe ud, men de havde allerede købt ekstra timer og det kan man vel godt forstå. Fiskeriet gik rimeligt godt og samtidig var vejret som nævnt fint at være ude i.18. September 2014

En speciel udsætning

Efter et kort dyk i august, har vi i september haft en periode med flot, varmt og solrigt højtryksvejr.

I dag målte vi vand temperatuen til 17 grader om formiddagen, så den er stadig forholdsvis høj op ad dagen, men jo slet ikke som i den varme sommer. Vi har derfor heller ingen problemer med at tilføre søen fisk og siden varmebølgen har vi nu udsat 900 kg. I dag havde vi bestilt lidt specielle fisk. Normalt er langt hovedparten regnbueørreder, men denne gang valgte vi at godt halvdelen skulle være flotte bækørreder, som vi ved mange sætter pris på her i efteråret.
Udover disse blev der udsat lidt guldørreder; men selvfølgelig også regnbuer. Vi valgte også at holde vægten en smule under det vi plejer, både for at få mange fisk sat ud og fordi de har en tendens til at være en smule mere livlige end de store - dem gemmer vi til senere.

Herunder ses et billede med et par representative eksemplar af de fisk vi satte ud i dag.

22. August 2014

Kontrasternes sommer

2014 blev så kontrasternes sommer. I juli, hvor mange danskere jo holdt ferie, vekslede varmebølge med hedebølge. 23 dage i træk med temperaturer over 25 grader var ny rekord!

Moesholm slog vist også rekord i ”bare maver”, ”dasende folk” og "antal grill". Varmen og den konstante sol fik søens vand op på en kritisk temperatur for fiskene og til sidst var det stort set umuligt at lokke dem til bid.

Så kom august og vejret blev et helt andet. Koldt, regn og ikke mindst blæst har vi haft. Så fra at give skygge, er det nu læ under træerne, der er mest brug for. Man kan selvfølgelig godt være ærgrelig over vejret på vegne af dem, der har ferie nu, men vi må bare erkende at søen og ikke mindst fiskene har haft rigtig godt af dette skift i vejret. Vi har nu i et par uger uden problemer igen kunnet sætte fisk ud!

I går havde vi besøg af Peter og et par af hans venner. Sidst vi snakkede med dem var under den varme periode, hvor de for det meste bare sad og slappede af ved et af bordene. Nu blev der fisket langt mere aktivt og der var ikke gået meget mere end 15 minutter inden der var hug til Peter, som brugte fluestangen.

Han landede kort efter en ørred på 2-3 kg.

Så selv om vejret måske er skidt, er det nu dejligt at se, der igen er gang i fiskeriet her ved Moesholm

17. Juli 2014

Sådan

Søren fra Harlev vest for Århus var forbi Moesholm for første gang. Han er en erfaren Put and Take fisker i en lokal sø, men som sagt var det første gang han var forbi Moesholm.

Men erfaring fornægter sig ikke, så selv om han fiskede midt på dagen i solen havde han alligevel 3 regnbuer, der skulle renses, da han skulle hjem.

Vi fik en sludder med ham og som han sagde, så er fiskene lidt sløve her i varmen så fluen, som han bruger, skal lægges præcis for at lokke fiskene til bid. Men så kan det altså også lade sig gøre selv her midt i højsommeren.

Vi fik et billede lige før han tog hjem - der var noget med en røgovn der skulle indvies!

27. Juni 2014

Midsommer

Vi har lige rundet midsommer og den rigtige sommerferie står for døren. Vejret passer nu ret godt til normal dansk sommer efter en lang varm, tør periode.

Efter at John var forbi her i ugens løb med fisk, kan vi konstatere, at vi rundede en udsætning på over 3000 kg på det første halvår.

Piskeren har kørt jævnligt og desværre er der jo enkelte, der ikke helt respekterer afspæringen ved den store pisker. Det betyder masser af line omkring lejerne på piskeren og lige nu er det ene ødelagt, så den står stille. Heldigvis har vi den lidt mindre kørende.

For varmt har det jo allerede været og vandtemperaturen sniger sig op ad specielt på de gode solrige dage. Det giver til gengæld flotte morgener, når vi som feks i nat når ned på en-cifrede grader. Og morgenstunden er på mange måder den bedste!

01. Juni 2014

Sommer

Så er det rent meteorologisk blevet sommer, da vi nu er nået ind i juni. Vi kan derfor konstatere at sommeren tyvstartede i år, da vi har haft rigtig smukt vejr gennem den lille Kr. Himmelfarts ferie.

Man forbinder måske fiskeri med waders, støvler, lange busker og jakker, men sådan har det slet ikke været her gennem de sidste par dage. Folk har mere været klædt på som til en god varm sommerdag ved stranden. På den måde kan man jo også nyde en dag ved Moesholm på græsskrænterne.

Fisket bliver der selvfølgelig også og som årene før, kan vi konstatere, at nu bliver der ikke fisket op mellem udsætningerne. Det forhindre os dog ikke i at fortsætte med ugentlig udsætninger og op til ferien var John forbi med 200 kg. Det betyder vi har sat knap 2000 ørreder ud i år og selv om der er taget mange, er der stadig nok at tage af - og for øvrigt sætter vi jo ud igen i ugens løb.

27. Maj 2014

De første varme dage

Vi nærmer os med hastig skridt juni, så pas på! Pludselig går det mod mørkere tider igen! Men lige nu kan man ikke andet end nyde det dejlige vejr.

Jo, det er bare dejligt at være derude ved søen. Vi har en del udenlandske gæster og flere af dem har været her igennem flere år. I dag modtog vi en mail fra en tysk gæst: Manfred.
Det glæder os jo altid at modtage sådan en og vide at vores gæster nyder området lige så meget som vi gør til daglig. Herunder er mailen, som vi modtog den - på engelsk:

Hi jens ove,
Many thanks for the nature see.
I come every year in mai to make 2weeks holidays in draby strand. I must fishing in your see 3 days every time.
Your fish has fine Qualität,and i have many fun.
On the picturs can you see the results from the first 2days.

Rainbow trouts from 1,5 to 4,2 kilo.


Tomorrow i will come again.

Herunder er så et par af de billeder vi modtog fra Manfred. Vi siger tillykke og velbekomme!

16. Maj 2014

Store Bededags Ferien

I den forløbne uge stod det ned i stænger hver dag næsten fra morgen til aften. Vandstanden steg og græsset voksede og voksede uden vi kunne gøre noget ved det. De gæster der trodsede vejret havde til gengæld et godt fiskeri.

Men meget passende slog vejret så om her op til denne lille mini-ferie og vi kunne komme i gang med klipperen, hvilket var tiltrængt. De nye borde-bænke, vi havde fået leveret, kunne nu også komme på plads.

Med solen og varmen blev fiskene lettest at lokke til bidet fra morgenstunden af. Sille og Jeppe var mødt tidligt op sammen med deres far. Som andre ved søen på det tidspunkt gik de ikke tomhændet hjem. 3 ørreder som de delte pænt mellem sig på den helt rigtige måde, da far fangede den mindste og Sille den største. Helt passende da det ikke kun var første gang de besøgte Moesholm men det var også Sille's første fisk i det hele taget.
Vi siger stort tilykke og knæk og bræk fremover med fiskeriet.
4. Maj 2014

Intern konkurrence

Den ene dejlige dag afløser den anden i årets fantastiske forår her ved Moesholm.

Blandt gæsterne i dag var 4 gutter fra sønderjylland. De har deres egen lille fiskeklub og rejser landet rundt på weekendture og prøver lokale put and take søer af. I denne weekend var de så i sommerhus på Djursland og i dag var de her ved Moesholm.

De hyggede og der var basis for meget drilleri! Derfor var det meget vigtigt at have fanget den største fisk. Da vi snakkede med dem havde de 3 lige over de 3 kg med den største på ca. 3,2 kg, så det var tæt opløb - Mike stod bag den største. Men som de andre på det kraftigste understregede, så var deres kort ikke udløbet endnu. Så om Mike blev den endelige vinder ved vi faktisk ikke.

Vi siger "møjn" og fortsat god weekend til "klubben", som ses herunder.
21. April 2014

2. Påske dag

Så er påskeferien ved at være forbi for de fleste og alt for hurtigt gik den. Efter en lidt skidt start endte det i rigtig dejligt forårsvejr.  Træerne står med helt friske lysegrønne blade og støvskyer af pollen driver af og til ud over søen.  Der har været meget liv ved og i søen alle dage i Påsken.

Vi har som nævnt tidligere sat mange kilo fisk ud både før og i selve Påsken og der blev også fanget rigtigt godt, men i det flotte vejr var der jo tidspunkter, hvor fiskeriet bare var bedre end på andre tider af dagen.

Jan og hans svigersøn fra Randers var ved søen fra tidlig morgen i dag. Kort efter dukkede 2 tyske gæster op, som valgte samme hjørne af søen som udgangspunkt for fiskeriet. Det udviklede sig næsten til en hel lille landskamp, da alle havde købt et 3-timers kort.

Kort før "slutfløjt" var vi en tur forbi og Danmark vandt 11-7 på antal landede fisk, men Tyskland vandt med største fisk på knap 4 kg.

Herunder ses 2 billeder med et fra hver sin "bane halvdel".

18. April 2014

Langfredag

Vi har sat fisk ud to gange op til Påsken, da de lovede rigtig forårsvejr, og vi derfor kunne forvente pænt besøg ved søen. Vejret har indtil nu ikke levet op til, hvad vi var lovet, men gæster har vi så sandelig haft alligevel. Der er taget mange fisk i de første dage af påsken.

Så vi har måtte forstyrre John og bede ham komme og supplere op og udsætningen runder så et halvt ton på 10 dage.

En del besøgende har været feriegæster fra Tyskland. Blandt disse var 2 unge friske gutter, som var med familien afsted tidligt i dag - og så var der fisk til påskebordet!
6. April 2014

Godt fiskeri

Efter en meget kold, blæsende og regnfuld dag i går, lugtede det meget mere af forår i dag, og det var næsten også som om fiskene var endnu mere i forårshumør.

Der blev i hvert fald taget pænt med fisk i dag og nogle fik en rigtig god fangst. Blandt dem var Heiko Wolf og hans kone, der kommer fra Berlin. De havde købt et 4-timers kort og da vi hilste på, var halvdelen af tiden gået. Og mon ikke de har fisk til resten af ferien og måske endda lidt til den kommende Påske?

Blandt de 7 fisk, de havde landet på det tidspunkt, var der en regnbueørred på 4 kg og en flot guldørred på 2-3 kg.
23. Marts 2014

Snart sommertid

Så er det i næste weekend, at uret skal stilles frem - vi er nået sommertid. Det giver en time mere hver aften til at fiske i her ved Moesholm, da vi jo holder åbent til solnedgang.

Derfor skruer vi yderligere op for udsætningerne i forventning om, at antallet af besøgende som normalt går i vejret - ikke kun med sommertiden; men også med det lidt lunere og forhåbentlig knap så blæsende vejr, man kan se frem til.

Der er da også jævnligt taget fisk, ja nogen har haft rigtig godt fiskeri på de rigtige dage.

Nick var sammen med en flok kammerater ved søen i dag. De tog flotte fisk på 2 kg og opefter. Herunder vises den største af dagens fangst frem.
08. Marts 2014

Fiskeforeninger på besøg

3 af de lokale fiskeforeninger havde valgt dagen i dag til deres traditionelle fælles forårs arrangement her ved Moesholm. Og det var en helt perfekt dag, de havde valgt. Den første rigtige forårsdag med sol og 2-cifrede varmegrader. Det flotte vejr lokkede mange folk af huse og de havde en hyggelig dag.

Der er tilknyttet en lille konkurrence til dagen, så selvfølgelig gælder det om at fange nogle fisk, men det er lige så meget den fælles hygge og snak, der tæller sådan en dag.
Så der er god plads til venskabeligt drilleri, som det kan ses og ikke mindst høres på denne lille film, hvor et medlem lander en af dagens ørreder. Se filmen ved at trykke HER

Til slut skal dagens fangst beundres og vinderne findes. Det var flotte regnbuer, der lå på græsset, men det lykkedes ingen at overliste en af de store på over 5 kg, som vi havde sat ud her op til dagen, så de er altså derude endnu.
21. Februar 2014

Forår allerede?

Vi har godt nok en uge tilbage af vintermåneden februar, men lige nu lugter det altså af forår. Vejrudsigten, der nu når ind i marts, kan heller ikke byde på mere vinter, så noget tyder på vi kommer til at slippe billigt på vinter kontoen i år.

Naturen har i hvert fald fået forårsfornemmelser. Specielt fuglene er i forårshumør. Vi så i dag de 3 første viber på engene bag søen og fugle lige fra musvit til grågæs virker og lyder kåde. I de sidst solstråler hørte vi også i dag solsortens sang!

Så vi er også kommet i forårshumør. Vi har åbnet på rensestedet og håber så ikke nattefrosten vender tilbage. Vi har nemlig en ide om, at der kan blive god brug for rensestedet, da vi kan mærke øget søgning til søen med det vejr. Da vi så også har haft John forbi med en god portion fisk i denne uge, skal der nok blive liv ikke kun i men også ved søen.
04. Januar 2014

Godt nytår

Så har vi taget hul på 2014 og det starter godt. De sidste par år har vi haft en lang vinter med sne og frost fra nytår og flere måneder frem. I år er det helt omvendt og det lugter langt væk af en "grøn vinter".

Det giver gode forhold til at fiske og vi har også haft pænt besøg i forhold til de sidste par år her lige efter nytår. Det betyder selvfølgelig også, at der bliver sat fisk ud noget før i år og den første udsætning i 2014 er allerede foretaget.

Med et vejr som i dag uden meget vind og hvor solen lige tittede frem, var det absolut tåleligt omkring søen. Der blev også taget pænt med fisk. På billedet ser vi Søren og Michael, der kommer fra Skæring, og deres fangst. Flotte fisk som i følge deres udtalelse i forhold til årstiden gav en rigtig god kamp.

VI ØNSKER HERMED VORES GÆSTER ET RIGTIG GODT NYTÅR
27. November 2013

Modtaget mail

Vi skrev for et par dage siden, at det var koldt, men hvad betyder det for et par raske purke - hvis man bare har det rigtige tøj på?

Vi modtog i hvert fald med stor fornøjelse en mail fra Torben, en af vores gæster:

Hej,
Tak for dejlige efterårsoplevelser ved jeres sø. Det er et dejligt sted at komme med børn, altid rart og imødekommende.
På vores 3. efterårstur ud til jer lykkedes det endelig for den største dreng på 7 år
Tak for gode oplevelser, vi kommer helt sikkert igen
Morten


Vi var faktisk så heldig, at vi stod og så knægten alene kæmpe med fisken så flot, at far kunne nette den uden problemer!

Nedenfor her er det medsendt herlige billede af "storfangeren" og lillebror, der ser glad og stolt ud på storebrors vegne.
05. November 2013

Storm og fisk

Så blev vi rusket rigtig godt og grundigt igennem, så der ikke mere er tvivl om efteråret er startet, selv om det stadig er forholdsvist mildt. Stormen gav ikke kun løvfald, men også træfald. Vejen til søen var kortvarigt spærret, men vi fik hurtigt skabt adgang igen og der vil inde længe blive ryddet rigtigt op.

Der er ellers god grund til at komme ud at fiske nu. Vi satte jo et par rekorder i udsætning i oktober feks med den største enkelte udsætning nogensinde på 510 kg og samlet slog oktober også rekord.

Så da der også stadig er mange fisk fra sensommerens udsætning, er der godt med fisk i søen. Det beviste en tysk familie fra Hannover området i dag, da de hyggede sig sammen ved Moesholm i 3 timer. De holder ferie i et sommerhus ved Ebeltoft og har været her flere gange i løbet af ugen. Efter i dag kan der helt sikkert komme fisk på bordet i resten af ferien og mere til.

Herunder ses den glade familie med deres fangst, da dagen var omme.
11. Oktober 2013

Flammende skov

Det gode vejr vil ingen ende tage i år. Vi er nu midt i den første efterårsmåned og skoven står flammende flot i orange/gule nuancer. Regn og rusk har vi ikke haft meget af, så træerne beholder bladene længe i år. Dette danner en dejlig baggrund for fiskeriet ved Moesholm nu.

Søren og Simon fra Tranbjerg har først for nyeligt fundet frem til Moesholm. Første gang gav det et par fisk til Simon, men i dag var det så Søren, der havde tur i det.
Da vi var forbi, lå der 3 flotte regnbuer i græsset med en vægt på op til 5,5 kg. Nedenfor ses Søren, der fiskede med flue.

Men det stoppede ikke der, for mens vi stod og kikkede lidt på Søren's fiskeri, efter at have taget billedet, var den "gal" igen. Vi fik derfor også en film, da nummer 4 blev landet. Simon, som altå ikke på det tidspunkt havde haft heldet med sig, havde travlt med at skifte flue. Vi så da også, han kæmpede med fisk kort efter, men den fik han vist ikke med ind, men det er hvad der sker.

Ved at trykke HER kan man se filmen med Sørens fight af regnbue nummer 4.
30. Maj 2013

Fra forår til sommer

Så er vi på vej ind i den første sommermåned. Vi fik heldigvis en rigtig god dagsregn og yderlig dage med byger her sidst på måneden, så vi fik fyldt søen helt op med vand igen - vinteren og foråret har nemlig ikke kun været lang og kold men også meget tør.

Men sol og varme har vi også haft. Ved søens bred har der været rigtig dejligt i solen og vi har set flere solbade, som ikke har taget afktivt del i fiskeriet - det er der jo rig mulighed for her ved søen, hvis man bare er med som tilskuer.

Det er altid lidt spændende, hvordan fiskeriet udvikler sig, når vandets temperatur stiger med de varme solrige dage.
Vi er måske ved at nå den tid, hvor man gør de bedste fangster tidligt om morgenen eller sent på dagen. Det viste Peter og Jeppe - far og søn, der jævnligt nyder et par timer i hinandens selskab her ved Moesholm - i går aftes. Der blev landet 7 ørreder og af dem var 3 rigtig flotte bækørreder - alle taget på spinner af den ældste generation.

Herunder ses et billede af aftenes fangst med de 3 meget flotte bækørreder foran.

17. Maj 2013

Pinse

Vi har den sidste uges tid været vidner til en eksplosion i grønt herude ved Moesholm. Efter den lange vinter og manglende forår kom varmen og regnen og så gik det stærkt. Der er bare så smukt herude nu - det bliver ikke bedre. At det så også giver arbejde med græsslåning tager vi med

Inden det hele blev grønt havde vi den store oplevelse at have besøg af en havørn her ved søen. En fastastik oplevelse, som vi nåede at dele med en af vores trofaste gæstefamilier fra Tyskland. Vi fik en lille bitte dårlig filmstump af den store fugl - kaldet den flyvende dør pga sit vingefang - som kan ses ved at trykke her.

Nogle få timer senere kom fiskeørnen så hen over søen og den fik vi til gengæld et fint billede af, som kan ses her.
Dette satte prikken over i'et på en naturmæssig fantastisk dag, som mindede os om, hvilket dejligt et område Moesholm ligger i.

Ørnene fik ikke fisk den dag, men det er der mange andre der gør nu. En del gæster har allerede sikret sig fisk til hele Pinsen. Herunder ses 3 gutter fra Trige, som var ved Moesholm for første gang i dag. Da vi var forbi havde de udnytte 2ud af deres 3 timer og på det tidspunkt landede de nummer 9. Vi fik ikke det endelige resultate med efter hvad vi så var det tættere på 20 end 10.

25. April 2013

Stor bededag

Så er vi ved at være klar til Bededags ferien. Vejret er stadig rigtig aprils vejr med både sol, varme, kulde og blæst. Når det blæser og måske er halvkoldt samtidig, så er det godt at man kan kan køre tæt på søen ved store dele af den - hvis man ikke har nået fundet læ i et af de små skure. Træerne omkring søen giver dog også næsten altid læ, så helt slemt er det aldrig med vinden.

Græsset har skiftet kulør fra gult til grønt og knopperne på træerne er store. Mon ikke vi vil se et fint lysegrønt skær omkring søen i løbet af ugen. Både ænder, gæs og masser af småfugle har i hvert fald gang i deres forårs forberedelser. Alt i alt en dejlig tid.

Der bliver stadig fanget rigtig godt med fisk og vi sætter løbende ud. Udsætning er altid forbundet med et valg. Skal man udsætte meget store med så få fisk eller mange mindre? Ønskerne er forskellige fra gæst til gæst. Forrige udsætning bestod af portionsørreder på 1 til 2 kg. Faktisk en størrelse som rigtig mange efterspørger som rigtig god spisefisk til et par.

Den sidste udsætning blandede vi, så der også røg pæne store fisk med ud. Ligeledes er der altid lidt guldørrreder med og jævnligt lidt bækørreder. Nedenfor viser John lidt fra den sidste udsætning.

14. April 2013

Dejlig weekend

Sikke en dejlig weekend. Den forholdsvis hårde nattefrost forsvandt i løbet af ugen, så vi kunne langt om længe få åbnet på rensepladsen igen. Det blev der også god brug for i løbet af weekenden.

Frosten er også gået af jorden, så vi har nu fået lavet en tiltrængt renovering af vejen ned til søen.

De frostfrie dage afspejlede sig også med det samme i langt mere aktive fisk. Der var ikke mange gæster i weekenden, der gik fra søen uden fisk og flere tog en god håndfuld. Ja, vi har hørt om op til 15 på 4 timers fiskeri i slutningen af ugen.

En af dem, der havde fisk med hjem, var Danny. Han er fornyelig flyttet fra Århus til en naboby og han ville her i weekenden for første gang besøge Moesholm, som han havde hørt om gennem venner. Det var godt nok et års tid siden han havde haft fluestangen i hånden, men i hans 3. kast nogensinde her ved søen fik han hug. Vi stod og kikkede på han nedkæmpede fisken og han havde i hvert fald ikke glemt det håndværk. Efter en god fight kunne han lande en flot 3,6 kg regnbueørred, som altså blev hans debut fisk her ved Moesholm Put and Take.

4. April 2013

Endelig

Så kan vi vist langt om længe se enden på en lang, lang periode med frost og is på søen. Lige nu er vel 3/4-del af søen fri for is og mon ikke det sidste forsvinder i løbet af få dage, selv om vi stadig har under minus 5 om natten.

Vi har åbnet for toiletterne igen, men må vente lidt med rensepladsen med den nattefrost, vi stadig oplever. Vejen kan også være lidt af en prøvelse, når den tør op af dagen og her venter vi på, at det tørre igennem, så vi kan få den renoveret.

Vandet er selvfølgelig stadig iskoldt, så vi anbefaler at man fisker dybt og meget, meget langsomt. Dog er der en tendens til mere liv i overfladen sidst på dagen, hvor vandtemperatuen trods alt stiger i overfladen. Temperatur-svingningerne over dagen ses tydeligt ved, at der er lidt nyis langs iskanter om morgenen og om aftenen er det så væk igen plus mere og mere af den gamle is.

Op til Påske var vi stærkt i tvivl om, hvordan tingene ville udvikle sig, så vi holdt en smule igen med udsætningerne. Dog valgte vi en mindre udsætning midt i påskedagene, da det blev solrigt og lunt midt på dagen. Udsætningen er i løbet af ugen her fulgt op med en større udsætning. Forhåbentlig vil vi nu komme i gang med vores ugentlige udsætninger og gerne op i nærheden af de 200 kg pr uge. Men det afhænger som altid af antal gæster og dermed nok indirekte af vejret.

Preben var en af de sidste gæster i dag og han fik taget på, hvordan fiskenes skal narres i det kolde vand tæt på iskanten, som det ses af billedet herunder.

24. Marts 2013

Påsken

"Julen vare lige til Påske", siges det; men det kan man selvfølgelig godt stille spørgsmålstegn ved. Til gengæld er det et faktum at "Vinteren vare mindst til Påske i år". Minus 15 grader viste termometeret, da vi stod op til en ellers flot søndag.

Sådan har det været længe. Det betyder at den lille pisker er iset helt til, men den store klarer sig. Om morgenen er der en våge ved piskeren og tynd is på et større område omkring øen. Ret hurtigt op af dagen bliver hele området dog isfrit, så der er rimelige fiskemuligheder.

Kulden og sneen har jo helt sikkert holdt en del gæster hjemme, men på en solskinsdag som i dag, trosede godt 10 fiskere vejret og i solen var det faktisk også til at holde ud uden problemer.

Der fanges da også fisk. Ole, som er en af vores trofaste fluefiskere, var en af flere, der tog fisk. En meget flot regnbue på omkring 3,5 kg. Ole viste mig fluen, som han fik hugget på. Lige i det kammeraten Morten får nettet under den knækkede krogen og fisken røg af; men lige ned i nettet! Så man kan sige, at Ole havde heldet med sig i dag og på land kom den.

I øvrigt har odderen det vist lettere med de inaktive fisk. Vi kan i sneen tydeligt se glidespor af den på bredden og af og til er krager, måger mm i gang om morgenen med resterne fra den elegante fiskers natmad. Det koster så en fisk af og til, men sådan er det at bo i dejlige, naturlige omgivelser, som både vi og vores gæster ellers nyder året rundt.13. Januar 2013

Status!

Først vil vi gerne ønske alle et lidt forsinket "Godt nytår"!

Efter en mild periode efter nytåret var hele søen isfri igen, men vandet selvføglelig iskoldt. Så med frosten de sidste dage, er isen på vej tilbage på søen. Men da piskeren gør sit arbejde, er det dags dato kun ca 1/3, der er islagt, så der er stadig gode muligheder for at fiske.

Rensestedet og toiletter har vi været nødsaget til at lukke ned igen.

Vi er også lidt varsomme med udsætninger, da vejret ser koldt ud det næste stykke tid, men der er også stadig masser af fisk og tage af derude.

Et par af vores mest trofaste fluefiskere, var en tur forbi sidst på dagen og efter en time lå der 3 flotte ørreder i sneen på græsset. Ja, vi så at nummer 4 blev landet kort tid efter, så der var godt gang i den. Med det kolde vand skal man fiske langsomt og gerne lidt dybt for fiskene søger nedad i det iskolde vand.

Nedenfor er et stemningsbillede fra i dag.
29. November 2012

Vinteren er her

Så fik vi først snert af den kommende vinter og det ser ud til at kulden vil bide sig lidt fast allerede nu. Vi har derfor set os nødsaget til at lukke ned for rensested og toilet. Kommer der en mildning i vejert vil vi selvfølgelig åbne igen så hurtigt som muligt.

Piskerne er til gengæld startet for at holde isfrit på del af søen så længe som muligt. Vi både håber og tror da også på, at det vil være muligt at fiske et godt stykke tid endnu og hvem ved hvordan vejret er om nogle uger. Derfor har vi igen i denne uge sat fisk ud.

Søen er tilført yderlig 150 kg og denne gang er der regnbuer på over 5 kg og guldørreder til op i nærheden af 3 kg. Der er tale om meget flotte fisk!

Vi har også oplevet et rigtig godt fiskeri på det sidste. Flere gæster har taget 2-3 fisk eller flere på et par timer og vi fik fortalt at en fluefisker på nogle gode timer tog 12. Så der er i hvert fald gode muligheder for at fange fisken til julebordet så længe isen ikke lægger sig over hele søen.
03. November 2012

Juniorklub på besøg

Så er hue og handsker fundet frem, når man er ude. Vi har været helt nede og snuse til minus 8 grader og har et par nætter måtte lukke for toilet og renseplads i et forsøg på at undgå de frostsprænginger, vi ellers døjer med om vinteren. Begge dele er dog åben igen. Men man må forvente at kunne møde en låst dør eller hane uden vand i vintermånederne, hvis kulden bider.

Vi har haft besøg af juniorafdelingen i Langå's fiskeklub. De havde også fundet det varme tøj frem, men det var nu rimeligt vejr den lørdag, de var på besøg, så pølser og brød kunne grilles under åben himmel.

Der blev også fisket og med lidt hjælp fra de seniore, som var med, blev det til 7 regnbuer og 2 flotte bækørreder.

Herunder står flokken af glade børn med deres egne eller "hjælpernes" fisk.
15. Oktober 2012

Efterårsferie

Så er vi ved at gøre klar til eferårsferien.

I september og indtil nu er der sat godt 1 tons ørreder ud, hvor af de 200 kg kom ud i torsdags. Og vi fortsætter, da vi allerede har bestilt 250 kg der vil komme i løbet af efterårsferien - altså i uge 42 - og nu vil der være fisk på den rigtige side af 5 kg.

Fiskeriet har af en for os ukendt grund været forholdsvis sløvt i sensommeren. Måske den sene varmeperiode eller meget naturlig føde i søen - vi ved det ikke. Men vi har fået at vide af vores fiskeleverandør, at det har været samme billede mange steder. Det betyder til gengæld at søen er fyldt rigtig godt op med fisk.

Vi har også hen over sommeren fået sat to små læskurer op - et ønske som flere af vores gæster, der kommer året rundt, har givet udtryk for. Der vil kun blive sat de to op, da vi vil beholde omgivelserne ved søen så naturlige som muligt, men det vil altså være muligt for nogen at komme lidt i læ under fiskeriet. Andre må så bruge træerne, som man altid har gjort her ved Moesholm. Det kan der også være god brug for med et vejr, vi har!

Nå, da vi tog billedet herunder med et af læskurerne i baggrunden, var det faktisk rigtig flot efterårsvejr. Den første nattefrost har sat ekstra skub i de flotte efterårsfarver, som snart vil være her i fuldt flor.
31. August 2012

Sivhøst

En sommer, der indeholdt den varmeste dag i København i 37 år og lokalt skybrud i området omkring Moesholm med oversvømmelser til følge, lakker mod enden. Dagene kortes og vandtemperaturen i søen falder nu. Temperatuen var ellers over de 20 grader i den varmeste periode og da var det ikke let at lokke fisk til hug, men fiskene har trods alt klaret sig gennem sommeren uden problemer.  

Med sommerens udsætninger, hvoraf den sidste var på 190 kg her op til sidste weekend, er der fyldt godt op med fine fisk til et sensommer fiskeri og vi ved, det ikke varer længe, inden fiskene virkelig er i hopla igen.

Selvføglelig vil udsætningerne samtidig fortsætte og inden længe vil vi lægge noget mere vægt på regnbuerne og samtidig igen udsætte guldørreder og lidt af de flotte bækørreder.

2 flotte regnbuer på lige knap 2 kg. blev deres resultat, hvor af den ene ses på billedet herunder.
11. Juli 2012

Sommerferie

Så er sommerferien for alvor gået i gang og vi kan kun gentage os selv, for sommervejr har vi stadig ikke meget af, men fiskevejr er det jo altid og lige hvad angår fiskeri her om sommeren er koldt vejr ikke så ringe endda.

At det er koldt vejr kan ses både på fangster og folks beklædning. I dag modtog vi en mail fra en tysk gæst med tilhørende billede. Teksten var på engelsk og lød:

Hi Jens,
I caught a really nice Trout yesterday at your Put-and-Take-lake. It measured 64 cm and had a weight of 3,4 kg. In the attachment 2 of the “Trophy-Pictures” I took, if you want, you can put them on your Homepage.
Dennis Pasehl


Her under kan ses et af de 2 billeder vi modtog, hvor Dennis sidder med sin flotte regnbue; men bemærk også Dennis har hue og tyk trøje på her midt i juli - det siger vist lidt om hvordan vejret har været indtil nu.
21. Juni 2012

Midsommer

Inden længe vender det endnu engang og antallet af lyse timer vil igen aftage. Forsommer har der sandelig ikke været meget af i år. Med 3 grader under normale i snit har vandtemperatuern også holdt sig nede og lige nu har vi en vandtemperatur på ca. 17 grader.

Det betyder, at vi ikke ser dovne fisk glide rundt i vandoverfladen og vi har ikke problemer med at sætte fisk ud, som ellers kan være lidt problematisk i meget varme sommerperioder. Derfor vil vi også med næste uges udsætning runde 3 tons for i år!

Selv med den manglende sommer har der da ind imellem været skønne aftener og er solen fremme og det ikke ligefrem blæser voldsomt kan man altid finde steder ved søen, hvor man kan nyde tilværelsen. Her ved Moesholm vælger flere af vores gæster jo at tage mad med og ud over selve fiskeriet indtage maden i de smukke omgivelser. Har man den store menu med, er man samtidig tæt på bilen rundt om en stor del af søen. Vi har intet mod at folk sidder og nyder omgivelser og vejr med medbragt mad og grill, så længe man bare rydder pænt op efter sig, hvilket vi heldigvis kan konstatere at stort set alle gør.

Lars og Nanna fra Risskov havde valgt at spise før de gik i gang med fiskeriet i går aftes, hvor sol og vindstille gav en skøn baggrund for at nyde en rigtig sommer-menu med grillen tændt, rejer, jordbær og andet godt til ganen.

Vi siger skål og velbekomme!
09. Juni 2012

Efterårsvejr i juni

Regn, blæst og kulde er hvad juni har budt på indtil nu efter en meget flot, varm og solrig pinse i slutningen af maj. Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Omkring pinse var vi i solen over 30 grader ved søen og vandtemperatuen steg drastisk samtidig med naturen eksploderede med små nye væsner. Det betød mere naturlig mad og dovne fisk. En kombination, der i en periode gjorde det svært at lokke fiskene til bid. Nu er vandtemperatuen nede igen og det har givet meget mere liv i fiskene.

Ole er en af vores trofaste og dygtige fiskere. Han laver selv sine ultra lette og tynde blink, som han fisker med meget langsomt efter flåd. Han kalder det "slow"-fiskeri. Det var den metode, der tilbage i marts med iskoldt vand gav ham det uofficielle "Djurslands mesterskab" her ved Moesholm, men også i dag viste det sig effektivt. Ole har vist tænkt sig at sætte blinkene i produktion og man kan ved at trykke på her se et billede af blinket, efter han har landet en af dagens ørreder, som han kæmper med på billedet herunder.
08. Maj 2012

Dårligt vejr - godt fiskeri

Vejret har rigtig teet sig som var det stadig april her i starten af maj. I den første uge har vi haft gæster liggende og dase i bar mave ved søen, men på andre tidspunkter har folk været nød til at finde vinterfrakker og handsker frem og vi har måtte skrabe is af bilen om morgenen. Det er da typisk dansk aprils vejr.

Der har være godt gang i fiskeriet og vi kan nu holde en ugentlig udsætning på knap 200kg. Dette niveau forventer vi at holde et stykke tid frem og vi er pænt over 2 tons for hele året.

Flere og flere udenlandske gæster finder også vej til Moesholm med forårets komme. 6 tyske venner fra Hamborg, som holder ferie i et sommerhus ved Knebel, var forbi Moesholm for første gang sidste år. De er vendt tilbage i år og havde en rigtig god dag selv om det var halvkoldt og blæsevejr.

Da jeg hilste på dem lå der 10-12 fisk i græsset, hvoraf 2 var guldørreder. Inden de holdt var det antal fordoblet, men det kostede også lidt ekstratimer - sådan er det, når det går godt. Den største nåede lige de 5 kg. i vægt, som ses på billedet herunder.
29. april 2012

Vådt men godt

En våd, blæsende og halvkold April lakker mod enden. Det har ikke været specielt godt vejr til udeaktiviter som fiskeri, og det har vi da også kunne mærke på Moesholm. Lidt færre gæster end sidste år, men fiskene har været i hopla. Der er taget mange fisk!

En meget lille en del af disse bliver meldt ind på www.fangster.dk og man kan feks ved at trykke her og her se feks. Jeppes fangst fra en tidlig morgen.

Der er i dag taget mange af vores trofaste gæster "Nielsen", som er ved at samle sammen til guldbryllupsmiddagen og vi siger tillykke. Et ældre ægtepar fra Tyskland som er lige så trofaste hvert år, nettede efter en af de længste fight, vi har set, en fantastisk flot fuldfinnet ørred på knap 6 kg - hans personlige rekord.

Kasper og Maria fra Århus var tilgengæld på deres første tur til Moesholm. Kasper fortalte han have fisket rigtig meget som ung, men ikke rørt fluestangen i 10 år. Så han var spændt på hvordan det skulle gå. I første kast var der hug og den blev med Maria's hjælp nettet uden problemer. 2 kast mere og den næste var der.
Kasper fik 4 på de par timer han var her. Det var vist ikke helt forventet da de måtte låne både net, kniv og pose til fiskene. Men det var de helt sikker på, de havde med næste gang.
14. april 2012

Gang i fiskeriet

Så er påsken, som bød på lidt af hvert hvad angår vejret, overstået. Med en udsætning på 350kg før og under helligdagene var der basis for godt fiskeri og der blev også landet mange.

Vi valgte at lade en af udsætningerne bestå af rimelig store fisk og vi har da også hørt om gæster der med en god håndfuld fisk holdt et gennemsnit på næsten 3 kg. Ja, flere landede fisk har holdt den dobbelte vægt.

Til gengæld har vi så fyldt lidt mindre men langt flere fisk i søen i denne uge og det er der allerede en del, der har haft glæde af.

Simon, som besøger Moesholm jævnligt, havde indtil i dag landet 17 her ved søen med vennerne i 2012 og det tal blev øget betragteligt i dag. Jeg havde aftalt, jeg skulle kikke forbi for at tage et billede, da de blandt andet havde fanget to af vores meget flotte bækørreder; men de havde næsten ikke tid til "parade-billedet". Jeg fik det dog og ovenikøbet en lille kamp med en regenbue på godt 1,6 kg, som kan ses her.

Herunde ses de to glade gutter med bækørrederne i hænderne og regnbuerne foran. Bækørrederne som er under opvækst hos leverandøren holder omkring 800g lige nu.
1. april 2012

Aprilsnar

Man skulle næsten tro, vejret laver aprilsnar med os i år. I går vågnede vi op til et snedækket landskab og det blev en kold blæsende dag.

I dag var vandet frosset ved rensestedet og der var et flot rimbelagt landskab omkring søen, hvor vi for en sikkerheds skyld havde piskerne til at køre gennem natten. Blik stille var det, da vi stod op.

Det blæse dog hurtigt op og blev hundekoldt. Det holdt slet ikke alle gæster hjemme og der var nogen, der ikke havde problemer med at holde varmen.

En gæst fra Randers var blevet lokket hertil af en kammerat, der fornyelig tog en på 6,2 kg her ved Moesholm og han havde nok at se til i løbet af formiddagen. Da billedet blev taget havde han 4 meget flotte regnbuer fra godt 1 og op til på den rigtige side af 4 kg. Desuden havde han overlistet en af vores guldørreder. Så der var i hvert fald fisk til påskebordet i den kommende uge for denne gæst, som det ses herunder.

De sidste gæster i dag, som også kom fra Randers området, havde til gengæld en af bækørrederne blandt deres fangst. Men det bedste var nok en knægt i selskabet, der havde taget sin første fisk, og det var en regnbue på godt 5 kg - sådan!
28. Marts 2012

Skønne dage

Så kom foråret med et brag og vi har haft rigtig fint besøg hen over weekenden og de følgende dage.

Der var flere, der allerede havde fundet grillen frem og maden blev nydt samtidig med, der blev taget mange fisk i løbet af dagene. Virkede som varmen også bekom fiskene godt og mange fik en fisk eller flere med hjem.

Vi har i denne uge sat bækørreder ud på lige knap et kilo sammen med en god portion regnbueørreder. Og selv med omslaget i vejret - som kom idag - har der været godt gang i fiskene. Et hold tyske gæster kunne tage tilbage til sommerhuset med 15 og lokale Tage fik 4 på sit 2 timers kort. Da jeg var nede og hilse på havde han de 2 af dem på land. En på lige knap 4 kg og en på godt 2.
19. Marts 2012

Udsætning

I sidste weekend, hvor fiskeklubberne holdt deres arrangement her ved Moesholm, blev der ikke rigtig taget nogen store fisk, selv om vi lige op til weekenden havde sat 200kg ud, hvor der også var pæne store fisk mellem.

Vandet er stadig koldt, hvilket gør specielt de store fisk langsomme og sløve, så det kan være forklaringen på, at det ikke lykkedes.

I denne weekend viste Per, der har sommerhus her i nærheden, at de store i hvert fald er derude. Han tog en kleppert på 6,3 kg med en længde på 78 cm, som huggede på en reje som agn. Lidt heldigt fik han den på land med hjælp fra fruen, da fangstnettet simpelthen knækkede, da den skulle landes. Per fortalte, at han havde yderlig en på - nok knap så stor - men her vandt fisken duellen.

Vi valgte i øvrigt at sætte yderlig 200 kg ud lørdags (og er hermed på 800 kg udsat til denne sæson), da vi jo er på vej ind i en periode, hvor fiskene normalt er livlige og bidelystne. Der blev da også allerede søndag landet jævnt med fisk over hele søen.

I denne omgang var der, som i sidste weekend, lidt guldørreder med og en portion meget flotte sterile regnbueørreder.

Hvad angår bækørreder, kan vi nu også få disse fra vores leverandør og vi har sat lidt ud af disse, som det ses længere nede her på siden. De har ikke den helt store størrelse endnu, men vi vil alligevel her gennem foråret sætte ud af disse flotte fisk, så det er muligt nu (igen) at tage bækørreder her ved Moesholm.
15. Marts 2012

Forår

Marts måned betyder grydende forår, men i år har det indtil nu været småt med dage, hvor man virkelig har mærket foråret.

Det var også småt med forårsvejr lørdag den 10 marts, hvor sportsfiskerklubberne fra Djursland holdt deres traditionelle forårs fisketur her ved Moesholm. Vejret var simpelthen dårligt; men til sidst skinnede solen da lidt.

Efter en lidt træg start på dagen, kom der også gang i fiskene som vejret blev bedre og der blev taget i omegnen af 25 fisk. Pudsigt nok - selv om der blev sat pæne store fisk ud dagene før - blev der denne gang ikke taget nogen store fisk. Til gengæld var der en enkelt bækørred i mellem.

Man kan se lidt mere om dagen her og her.

Herunder ses dagens bækørred. Guldørrederne gik til gengæld fri den dag.
22. Februar 2012

Øen fri

Det er gået som vi håbede på og allerede nu er der åbent vand hele vejen rundt om øen, så der kan fiskes fra 2 sider. Begge piskere har været kørende nogle dage. Nu kan de ikke hjælpe mere og er stoppet, men vender frosten tilbage vil vi straks tænde for dem igen. Så mon ikke vi kan melde åben fremover fra nu af.

Toiletter og renseplads må vi lige vente lidt med endnu, så vi er sikre på, der ikke kommer enkelte nætter med hård frost.

Fiskene vi satte ud før isen lagde sig har det fint og det virker som de både er sultne og gerne får til biddet.

Et par af vores trofaste gæster var forbi i dag på en 3 timers tur og gik over på sydsiden, hvor de havde taget 3, da jeg var forbi. Andre gæster på modsatte side tog også fisk med det samme.
14. Januar 2012

I fuld gang

Efter 2 år, hvor eneste mulighed for fiskeri om vinteren var isfiskeri, ser det helt anderledes ud i år. Til gengæld har varmen også medført masser af blæst og regn.

I denne weekend blev det så endelig klart og køligt og isen lagde sig for første gang i denne vinter tyndt på søen. Piskerne sikrede dog et stort isfrit område, hvilket flere gæster benyttede sig af.

En af disse var Claus - som i december tog sin personlige rekord her ved Moesholm. Han var i dag sammen med sin ven Rene. Da jeg kom forbi med kamera, havde Claus landet en ørred på knap 2 kg, som han var mindst lige så glad for som den store, da denne var taget på en selvbunden "Yellow dancer" flue.

Lige da jeg stod og tog billede af fisk og Claus råbte Rene: "Så er der hug".

Rene stod og spinne fiskede med en lille 5 fods stang og den kom på arbejde, som det ses på et lille filmklip taget i modlys her.

Som det ses lykkedes det Rene med hjælp fra Claus at lande en flot 5,2 kg's ørred. Rene med sin fine fangst kan ses her.

Hvem af de to, der var mest tilfreds med dagen, fandt jeg aldrig helt ud af.
23. December 2011

Glædelig jul og godt nytår

Så vil vi fra Moesholm Put and Take gerne ønske alle vores gæster en rigtig glældelig jul og et godt nytår!

Vi siger tak for et spændende år, der vejrmæssigt har været det mest specielle i de år vi har haft søen med en meget sen start pga is. Alligevel nåede vi ny rekord, hvad angår mængden af udsatte fisk.

Året startede jo med islagt sø og først hen i marts kunne vi sætte fisk ud og der kom for alvor gang i fiskeriet. Men modsat de 2 forrige år, har vi ikke haft nævneværdige frost her op mod jul og derfor er der stadig fine muligheder for at fiske.

Martin fra Grønfeld benyttede muligheden her lille juleaftens dag. Ja, det var faktisk første gang han var her ved Moesholm, men mon det bliver sidste gang?
Inden det blev for mørkt, var vi forbi med kamera og da havde han taget en rigtig flot fisk på godt 6,5 kg. Kort efter tog han i øvrigt yderlig en på godt 3 kg af samme fine kaliber. Så skal der fisk på bordet til julefrokosten går folk da ikke sultne fra Martin's bord.

Vi siger tillykke til Martin med den flotte debut her ved Moesholm.
17. December 2011

Mildt op mod jul

Her en uges tid før julen, kan vi konstatere at kulden og dermed isen indtil nu ikke har drillet os i år. Vi ligger dog og snuser til frysegraderne om natten og da vi altid har det lidt ekstra koldt her ved søen, har vi valgt nu at lukke rensestedet ned for vinteren.
Toiletterne vil vi holde åben så længe som muligt. Vores lille opholdsrum med varme vil selvfølgelig også være åben hele vinteren.

Det milde vejr har betydet en del regn og ikke mindst blæst med flere storme og et par af de store gamle ahorn brækkede simpelthen over. Vi har nu fjernet de sidste, der så syge ud. Derfor er der blevet lidt tomt op mod huset og vi vil til foråret plante lidt nye træer.

Hvad angår selve fiskeriet har vejret jo nok også haft indflydelse og der har været rimeligt stille herude. Men i dag var vejret faktisk dejligt og det lokkede gæster ud til søen. Blandt dem var Claus fra Mørke, som tog en meget flot fisk på ca. 6 kg. Det var ny rekord for Claus og vi siger tillykke.

Absolut en fisk af en kvalitet, som vi godt vil være bekendt!
24. November 2011

Stille periode

Vi nærmer os julemåneden. Dagene er korte og mørket falder på allerede sidst på eftermiddagen.

Roen er ved at indefinde sig her ved Moesholm.

Men hvis ikke isen lægger sig - og det er der jo ikke noget der tyder på i år - så plejer en del gæster at finde forbi søen her op mod jul for at forsøge at få fat i fisken til julefrokosten. Det skal der selvfølgelig også være gode muligheder for i år.

Vi har i denne uge sat yderlig 150kg flotte fisk fra knap 2 kg og op til 7 kg ud. På billedet herunder er de sidste fisk på vej ud fra John's transportkasse til søen.

Vi ønsker gæster knæk og bræk her op mod jul og håber vi slipper for isen i år, for så skulle mulighederne for en flot fisk på krogen være tilstede.


04. November 2011

På vej mod vinter

Så har vi lagt oktober og efterårsferien bag os. De farvestrålende blade er næsten væk fra træerne. Mon vinteren kommer lige så tidligt i år som sidste år? Vi er nok mange, der godt kan vente lidt endnu med frosten og sne.

Vi har som sædvandligt i oktober haft besøg af fiskeforeningerne her fra Djursland. Vi havde selvfølgelig sørget for en god stor udsætning lige op til dagen, men resultatet var lidt skuffende - i hvert fald for os her på Moesholm. Det blev en af de dage, hvor fiskene absolut ikke var i humør. Først den sidste time blev der lidt gang i det og der blev kun landet 15 fisk med en vinderfisk på omkring 4,8 kg.

Det efterlod mange fisk i søen; men vi er fortsat med normal udsætning har har i denne uge rundet 5200 kg.

Der gøres også jævnligt gode fangster nu. Peter fra Egå var med sin kammerat afsted og da vi var forbi med kamera stod det 3-1 til Peter. Han havde også den største, som var en flot blank fisk på omkring 4 kg.
02. Oktober 2011

Når unormalt er normalt

Det har væeret meget speciel vejr her hen over sommer og sensommer. Danmark har haft et af de mest regnfulde år i mands minde. En sommer som man i hvert fald ikke husker for det gode vejr.

Så her i den første efterårsmånden slår vi til gengæld ny varmerekord for en oktoberdag i Danmark. Det fik gæster tilbage i t-shirts og korte bukser. Jo, det er lige ved, at det unormale er det normale.

Folk benyttede det gode vejr her i weekeden til nogle rigtige hyggetimer ved Moesholm, samtidig med at skoven falmer i sine flotte efterårs farver. Familien fra Skæring herunder på billedet havde ligfrem valgt at holde picnic det meste af dagen her ved søen.

Vi sætter stadig mange fisk ud og vil i denne uge runde 4,5 tons for i år, så Moesholm er også på vej mod en rekord for et år på det punkt.
05. Juni 2011

Første sommerdage

Maj var en pose blandet bolsjer sådan rent vejrmæssigt. Juni har til gengæld lagt stærkt ud. Efter en god men lidt blæsende Kristi Himmelfartsdag fik vi virkelig sommer.
Så det har været dage med biler, barnevogne og mennesker i skyggen af de store træer og folk i bare maver eller solbadende ved søkanten. Det er sådan dage, mange gæster sætter pris på at man kan holde til i skygge tæt rundt om søen og stadig være med i fiskeriet.

Vi har gennem mange uger udsat mellem 175 og 200 kg. Det er jo altid spændende at følge med i, når John er forbi med fisk og mange bliver overrasket over hvor store fisk, der bliver sat ud. Så kan man jo altid håbe, "at de nye er knap så kloge som de gamle i søen" - som en gæst udtrykte det!

På billedet under tilføres søen 175 kg lige op til fridagene og de næste 200 kg er bestilt.
24. April 2011

Påske ferie

Hvilket herligt påskevejr, vi har haft i år. Det har godt nok sat flot grøn kulør på omgivelser. Der har også virkelig været mange gæster ved søen her i påsken. Der er blevet daset i bar mave langs søen; men også taget rigtigt pænt med fisk.

På billedet herunder ses "Nielsen" som er nogle af vores mest trofaste gæster. De lagde vejen forbi et par timer fredag formiddag. Det blev til en lille håndfuld ørreder, med en meget flot fisk på 6kg som den største.

Det er dog langt fra den største, der er landet her i foråret. I et veritabelt stormvejr kort før påske var et par brødre fra lokal området forbi. Det var svært at styre fiskegrejet i blæsten, men det var besværet værd. Tilsammen var de vist tæt på 10 stykker og her var den største på 9kg.

Men det er heller ikke rekorden for i år. Vi har nu sat ørreder ud med vægt over 10 kg og gæster, vi har talt med ved søen, beretter at der er fanget en på godt 11 kg. Skulle vedkomne, der har fanget den, læse dette og have et billede vil vi meget gerne se det.
03. April 2011

Dejlig weekend

Så kom vi gennem marts, og det har egentlig været en fin måned ved Moesholm, selv om vejret ikke har været pragende. Vi nåede faktisk op på 600kg tilført fisk til søen i løbet af marts.

De udsatte fisk har ligget fra ca. 1 til maksimalt 5 kg. Vi har altså ikke endnu sat de helt store fisk ud, men det betyder ikke at de ikke er der! Som skrevet tidligere har vi ikke fundet døde fisk efter isen, så fisk fra sidste år er stadig i søen.

Fredag aften fik vi et helt konkret bevis på at fisk udsat sidste år lever og har det godt. En lokal fisker tog nemlig en kleppert på godt 7 kg - og den var i form. Linen fløj nærmest af hjulet, da den huggede i kanten på en flue og herefter gik til midten af den brede del af søen. Herefter gik det fra side til side og helt ind til fiskeren, efterfulgt af et nyt langt udløb.

Men den blev nedkæmpet rigtigt med fluestangen og bagefter kunne den heldige og dygtige fisker prale over for vennerne, som på det tidspunkt tilsammen kun havde et par stykker i en noget mindre klasse.7. November 2010

Øjebliksbillede

November er traditionelt en blæsende, kold, våd, grå og trist måned at opholde sig ude i. Men der er selvfølgelig undtagelser og sådan en har vi været vidner til i dag.

Morgenen startede med frost og ingen vind. Efterhånden som solen stod op kunne man iagttage, hvordan søen dampede under nedkøling. Med solstreif gennem træerne, der nu står næsten uden blade, og rim i græs og buske, havde man flotte og næsten eventyrlige omgivelser.

Vi skulle ikke langt hen på dagen før de første gæster dukkede op ved søen. Da solen fik magt var der dejligt på skråningerne selv om frosten og rimen aldrig forsvandt fra skyggen.

2 af vores gæster i dag var Preben (som er en af vores faste gæster) og så Jacob, som var forbi Moesholm for første gang.
Preben sværger til powerbait med indspinning og Jacob er vist lidt af en specialist med fluestangen. De fik begge en del flex i stangen i dag og nedenfor har vi det man kan kalde et øjebliksbillede.
Se i øvrigt nærbillede af deres fangst her
3. November 2010

Sommertid slut

Så har vi stillet på urene og sommertiden er forbi. Men der var nu mange dage allerede i oktober, hvor man godt kunne se og ikke mindst mærke, at det mere var efterår end sommer.

I oktober nåede vi at sætte 800 kg fisk ud. Blandt disse var der flere på over 8 kg, som vi hverken har set eller hørt om skulle være fanget. Vi besluttede derfor, at første udsætning i november - som allerede er foretaget - skulle bestå af 150 kg med en størrelse på max. 2-3 kg. Det betyder jo så til gengæld, at søen er blevet tilført en god portion fisk.

I en weekend i oktober holdt de lokale fiskeforeninger på Djursland deres årlige dyst. Selv om vejret langt fra var med fiskerne den dag var der godt fremmøde og det lykkedes da at få varm mad under teltdugen.
Vinderfisken lå lige omkring de 5.5 kg og kan ses her.
25. September 2010

Vejrskifte

Vi kan godt mærke at vi har fået et vejrskifte her i september. Ikke kun jakker er fundet frem, men fiskene har så sandelig også fået bidelysten tilbage med fuld styrke.

Med godt besøg og bidelystne fisk vil september ende med en samlet udsætning i omegnen af 700 kg.

I denne her uge har vi haft nogle flotte sensommer dage efter regn og rusk og sammen med de mange fisk i søen, har det givet grundlag for nogle rigtig gode og flotte timer ved Moesholm. Men selv i ruskvejr har der været pænt besøg og her kan man jo glæde sig over den læ, man næsten altid kan finde ved søen.

Der bliver i øvrigt nu taget fisk på det hele - powerbait, spinner, blink og flue. Herunder kæmper en gæst fra Tyskland med at lande en fisk taget på powerbait, samtidig med at en lokal gæst fighter sin nummer 3 taget på flue inden for 3 kvarter.
"En for hvert kvarter - det vil passe mig" - som han sagde, da den lå sikkert på bredden og han fortsatte fiskeriet.
30. August 2010

Regn og blæst

Man kan heller ikke påstå at august blev helt som normalt. For da regnen og vinden endelig kom ville det ingen ende tage. Så vi har fået en af de mest våde august-måneder i mands minde.

Det har givet meget vand til søen, som har sin maximale højde. Samtidig har det sammen med de faldende temperaturer kølet vandet. Så efter den forsigtige udsætning af små fisk i starten af måneden har vi lavet yderlig en midt i måneden med 1-2kg og denne uges udsætning vil være næsten helt "normal" med fisk op til 5 kg - de helt store gennem vi lige et par uger endnu. Vi har sat over 500 kg ud her i løbet af august.

Vi har i år igen været heldig og haft besøg af fiskeørnen. Den var ved søen 4-5 dage og enkelte gæster var heldige at se, hvordan den slog efter fisk. Som med alt fiskeri har den haft succes og andre gange har det fejlet.

Her sidder den i en af birkene ved vandet og spejder efter bytte.
30. Juli 2010

Hedebølge

Mange uger med sol, varme og ingen blæst er, hvad vi nu har været vidner til. Med Moesholms dejlige beliggenhed omkranset af træer og lave skrænter, har temperaturen dagligt i solen sneget sig over 30 grader. Fiskere har gået rundt i shorts og andre har bare daset på skrænterne.

Med den lange varme periode er vandets temperatur naturligt fulgt med op og har været ved at nå et kritisk punkt. Det fik vi specielt at se, da vi fornyelig satte en større mængde ørreder ud. Mange af disse kunne ikke klare overgangen fra det kolde dambrug til det varme vand i søen. Derfor har flere af vores gæster mødt et lidt kedeligt syn af døde fisk og det skal vi være de første til at beklage!
Vi har i sidste weekend fået sat yderlig en pisker til og så må vi se i fremtiden, om vi skal lave yderlige tiltag. Lige nu er der et vejrskifte på vej til det bedre set fra søen og fiskenes side.

Men folk har stadig nydt omgivelelserne omkring søen. Der har været grillet eller spist den medbragte mad. Familien her fra Blokhus valgte mad fra det lokale pizzeria og nød den helt nede ved søen en dejlig stille aften.2. Juli 2010

Varme og maskot

Endelig - vi har fået sommer. Folk sidder med bare maver eller ligger på tæpper på skrænterne og hygger sig, når de forsøger at liste en af de mere og mere varme-dvaske fisk på krogen. Gril bliver tændt rundt omkring søen hen under aften. Det er dejligt at vejret endelig kan tage sig sammen.
Der har dog også været fordele ved det kolde, regnfulde og blæsende forår. Der er rigtig godt med vand i søen og temperaturen er ikke speciel høj endnu.

Vi har fået en maskot - Palle - ved søen. For en måned siden dukkede der pludselig 3 små grågæslinger op uden voksne til at passe på dem. I løbet af 2 nætter forsvandt de 2 af dem og der var kun "Palle - alene i verden" tilbage. Vi regnede med den også ville forsvinde hurtigt med den har holdt stand, selv om den har været viklet ind i og spist efterladt fiskeline.
Vi kan kun opfordre folk til at rydde op efter sig og håbe, at gæster vil respektere påbud om hund i snor og ellers lade Palle være.31. Maj 2010

Slut med maj

Så lakker maj mod enden. I følge DMI skal vi 15 år tilbage for at finde en lige så kold maj måned. Ud over kulden har blæsten også været fremherskende. Så vi mangler stadig perioderne med godt stille vejr, hvor fisketuren ikke kun handler om at fiske; men også hygge og nyde vejr og natur.

Noget af Pinsen var dog perfekt og det gav også pænt besøg ved søen. Så efter 175 kg i udsætning ugen før Pinse, har det nu været muligt at øge den ugentlig udsætning til 200 kg.

Et andet sikkert tegn på varmere vejr og vand er, at det nu ikke er helt så let at lokke fisk på krogen som i det tidlige forår.
Men en flok venner fra Bremerhaven i Tyskland viste dog at det kan lade sig gøre at få en pæn potion fisk med hjem.6. Maj 2010

Forår

"Kom maj du søde milde, gør skoven atter grøn" lyder det fra en af de gamle danske sange. Med den lange vinter og forholdsvis kolde og blæsende april kan vi kun håbe, at det kommer til at passe med sangen i år. Den grønne farve dukkede i hvert fald op for alvor i de varme dage lige ved månedskiftet, så skoven skal nok blive grøn i maj.
Spørgsmålet er om maj vil bliver mild? Det er ikke mange varme, stille dage vi ellers har haft i år indtil nu. Ja, der har kun været få dage, hvor folk har kunnet sidde med grill og nyde naturen, som det ellers så ofte sker her på Moesholm.

Med ugens udsætning har vi i år indtil nu udsat 1200 kg. Isen betød, at vi først startede sent med udsætning i år; men så har vi også i gennemsnit tilført søen 170 kg fisk om ugen, hvilket vi er godt tilfreds med..

Jo, det går fremad mod lyse tider og folk er da også begyndt at nyde aftener ved søen.21. April 2010

Manglende forår

I forhold til 2009 lader foråret vente på sig i år. I dag vågnede vi lige frem op til et snedækket landskab. Senere kunne man dog finde lidt varme i solen. Det er vel hvad man forstår ved "aprils-vejr".

Det kolde og ikke mindst blæsende vejr kan selvfølgelig tage lidt af fornøjelsen ved fiskeriet; men derfor behøver det jo ikke at være dårligt. 3 venner fra Holland har været her på Moesholm de sidste 8 år i løbet af deres ferie. Så de har måske luret af, hvor fiskene står og hvordan man får dem til at hugge. De havde i hvert fald flot fangst i løbet af formiddagen.
5. April 2010

Påskeferien slut

Påskeferien blev en noget blandet fornøjelse, i hvert fald hvis man gerne ville ud og fiske lidt. Vejret har kun i korte perioder været rigtig godt og det har betydet, at antal af gæster har svinget gennem ferien.

Selve fiskeriet har også været noget op og ned. Nogle dage gik fiskene til biddet stort set ligegyldigt, hvad man lokkede med. Næste dag skulle man virkelig kæmpe for at finde og få fiskene til at hugge. Det kan virke underligt, hvorfor fiskene vil bide den ene dag og slet ikke den næste. Men sådan er fiskeri jo.

Vi fortsætter med at sætte fisk ud i højt tempo for at opbygge bestanden helt igen efter vinteren. 200 kg. i starten af påsken og yderlig 200 kg. i løbet af ugen og dermed vil vi have tilført søen 550 kg. på 2 uger. Der vil blive plads til en del fisk på den rigtige side af 5 kg, som den herunder. Nettet med lidt held af Carsten og Anders her i påsken.
1. April 2010

I gang for alvor!

Så kom der rigtig gang i fiskeriet for alvor. Efter en uge med fine fangster startede påsken med en rigtig god dag. Fiskene var villige til at hugge og der var gang i den lige fra morgenstunden af.

Søren og Michael fra Egå var her det meste af formiddagen. Da der var taget nok med deres favorit-grej skulle fluestangen luftes. Her fik Søren en rigtig god fight med en bulderbasse af en fisk. Men en 3'er fluestang skulle der kæmpes længe, da den bare gik til bunden. Ind kom den, for efter at have været beundret at få sin frihed igen. Da havde de to venner også fået nok til påskens frokostborde. At det ikke er en aprils-nar kan man også se her www.fangster.dk
1. Marts 2010

Forår?

Kalenderen siger forår; men den har naturen ikke læst. Der er stadig meget is på søen og vi må se i øjnene, at det har lange udsigter med almindeligt fiskeri. Vi havde i går besøg af en bekendt, der lige ville prøve lidt isfiskeri. Hullet blev lavet med motorsav og selv om der var plaskvand fra smeltet sne var isen helt intakt. På billedet herunder kan man se en blok på vel 30 cm. i tykkelse, som belv skåret ud.

Selv om isen er tyk og sikker lige nu vil vi igen understege, at det er helt på eget ansvar at bevæge sig ud på isen! Hvis der falder sne, så pas på huller i isen, som andre kan have lavet31. Januar 2010

Is!

Så kan vi se enden på en meget kold januar. Vi må se i øjnene, at der vil gå et godt stykke tid endnu, inden normal fiskeri er mulig.

Is-tykkelsen midt på søen er 25-30 cm. og det er der enkelte, der benytter til at prøve isfiskeri, hvilket jo langt fra er muligt hvert år.

Selv om isen er tyk og sikker lige nu vil vi understege, at det er helt på eget ansvar at bevæge sig ud på isen! Hvis der falder sne, så pas på huller i isen, som andre kan have lavet31. December 2009

Godt nytår!
Vi vil hermed ønske alle et rigtig godt nytår!

2009 har været et godt år ved Moesholm og vi ser frem til at hilse på mange af Jer ved søen i det nye år.
Lige nu er der et mindre isfrit område lige omkring piskeren, men frosten sætter jo sine spor. Vi lader dog piskeren kører, så der er mulighed for at fiske en smule og så ved vi, at med tø vil der hurtigt igen blive bedre muligheder.

Med lidt over 5500 kg. udsatte fisk nåede vi vores mål om en gennemsnitlig udsætning på mindst 100 kg. pr uge. Vi er selvfølgelig klar til at sætte den første portion ud i 2010, så snart vejret bliver en smule varmere.22. December 2009

Sne og ismelding
Vi har i dag fået et ordentlig læs sne. Men vi har selv kunnet komme til og fra søen i almindelig personbil og vi forventer ud fra vejrmeldingen, at der bliver mindre sne de kommende dage. Vågen er også blevet en smule større og det vil også nok fortsætte den vej.
Som gæst skal man være opmærksom på at toilet og rensested er lukket ned pga. frost. Til gengæld er vores lille opholdsrum åbnet midlertidigt, selv om det absolut ikke er færdigt. Man kan dog lige komme ind og få varmet kolde våde fingre, hvis man ønsker det.


19. December 2009

Ismelding
Vi har været nede på minus 13 grader om natten og i dag nåede vi kun op på minus 8. Vejen er ryddet for sne, så der er ikke problemer med at komme til søen lige nu. Isen breder sig og der er vel 30 gange 10 meter isfrit. Så der kan fiskes; men det vil være svært med f.eks. fluefiskeri.

Der var folk i dag, som trodsede kulden og med powerbait på krogen fik fisk til julebordet.18. December 2009

Snevejr
"I sne står urt og busk i skjul - det er så koldt derude". Ja, den gamle sang passer rigtig til vinteren herhjemme lige nu.
Piskeren sikrer, at det er til at fiske ved søen. Problemet er nærmere at komme frem til søen. Men vi er da selv kommet både ud og hjem og posten har vi fået hver dag.
Vi skulle også gerne få ryddet vejen helt her tidlig lørdag morgen.

Tage kæmpede sig gennem snemasserne og fik derfor søen helt for sig selv, hvor han kunne nyde det flotte snelandskab ved søen.
13. December 2009

Endelig klart vejr
Langt om længe ser det ud til vi skal have et vejrskifte og her i weekenden har det været tørt, klart og noget koldere.
Desværre har vi stadig problmer med tag på vores lille nye opholdsrum, så det er ikke klart endnu. Der er elles sat varme op og det kunne der nok blive brug for nu til kolde våde fingre.

Anders og hans far fra Randers var på Moesholm for første gang nogen sinde i går. Og selv om det var lidt koldt, var der nu heller ikke tid til at gå indendøre. Far og søn tog vel ca. 20 blanke fisk på deres premiere fisketur her ved søen, så Anders fik virkelig lært at kæmpe en fisk ind til kanten. De beholdte selv 5-6 flotte fisk og satte resten - der alle var taget på sølvfarvet blink - ud igen, så andre kan få glæde af de mange fisk.
Her står Anders med en af fiskene, lige før den sættes ud igen.30. November 2009

Trist og vådt
November er ved at være slut og mange vil nok sige: Endelig!
Det har i år været regn, blæst og gråt dag ud og dag ind. Vejret har selvfølgelig haft indeflydelse på antallet af gæster ved Moesholm. Der har da været besøg hver dag på nær nogle få meget stormfulde dage i denne måned. Så besøget har været stort nok til, at vi har kunnet udsætte 300 kg i løbet af november.

Der er fjernet mange buske rundt langs søen og de store træer fylder ikke nær så meget nu uden deres bladkroner; men derfor kan man jo godt få "træbid" i et bagudkast under fluefiskeriet. Ikke sandt, Christian?22. Oktober 2009

5 tons
Så nåede vi en ny milepæl på Moesholm, da vi med ugens udsætning når 5 tons udsatte fisk i år. Det er absolut ny rekord for Moesholm.
Ikke nok med det, men vi er ved at få lavet et lille opholdsrum. Planen er, at det skal være helt færdig inden det bliver rigtig koldt. Rummet er ikke stort, men det vil blive muligt lige at komme ind og få lidt varme og drikke sin kaffe, når kulden for alvor bider.

Efterårsferien er jo også slut for i år, og det var igen i år en rigtig god uge med mange besøgende og ikke mindst masser af fanget fisk. Ole er en af vores trofaste gæster, som sværger til fluefiskeriet. Han var også forbi i ferien og her fighter han en af de ørreder, han lokkede til bid.10. Oktober 2009

Efterårsferie
Så starter ferien og det med flot vejr. Ja, her til morgen var det vindstille og med rimfrost på græsset. Søen dampede bare så flot.
Vi har lige sat ud sidst på ugen; men følger op med yderligere udsætning i starten af den kommende uge, da vejrudsigten lover godt vejr i ferien. Så skal der selvfølgelig være nok fisk at fange.

I dag havde Valdemar og Nicolai, der går i 0 klasse, taget turen fra Randers til Moesholm meget tidligt. Det gav heldigvis udbytte, som dette herlige billede viser.4. Oktober 2009

Efterår
Hold på hat og briller - for nu har vi fået efterår. Blæst og regn er kommet sammen med oktober. Lige nu ærger det os, at det lille mini-opholdsrum, vi er ved at få lavet, ikke er helt færdig. For selv om Moesholm tilbyder godt med læ, var der tidspunkter i dag, hvor det havde været godt at kunne nyde kaffen indendøre.

Preben fra Egå var en af dem, der i dag trodsede vejret og han fik da også udbytte af sine anstrengelser. 3 pæne regnbueørreder op til vel omkring 3 kg. Rigtig flotte fisk og som Preben fortalte, var den på 5 kg han selv tog sidst lige så flot. At den så ikke helt kunne måle sig med den på godt 8 kg, som en anden gæst tog samme dag, er noget andet. Men jo, der bliver taget godt med fisk her på Moesholm for tiden.16. September 2009

Fiskeriet
Vi skrev for et par dage siden, at vi forventede godt gang i fiskeriet med faldende temperatur. Det fik vi bekræftet i dag. Der blev taget rigtig mange fisk i Moesholm lige fra morgenstunden og det var på både powerbait, spinner og flue.

Oliver og Søren fra Djursland brugte bare 2 timer ved søen og fik 6 med hjem. Herunder en af de guldørreder, som der stille og roligt bliver flere af i søen - 8 udsat i denne uge. Men også gode regnbueørreder var på krogen, og "der var bare hug" som de sagde. For disse gutter var det specielt en lille orange flue som gav succes.12. September 2009

Efterår
Så er vi inde i efteråret, nærmere bestemt uge 38. Med ugens udsætning på 200 kg runder vi 4100 kg i år og ligger dermed på et ugentlig gennemsnit på ca. 110 kg og det med de kolde vinter uger indregnet.

Vejret skifter jævnligt, men der er stadig flotte stille aftener ved søen. Når man så har en røgeovn til den nyfangede fisk og spagetti med, som disse venner fra Grenå kan man sagtens få en dejlig dag og aften ved Moesholm endnu. Og selve fiskeriet bliver jo nok ikke ringere nu, hvor vand temperaturen falder.16. August 2009

Store fisk
Som vi skrev i sidste uge, har vi nu igen sat en del store fisk ud. Det fik f.eks Daniel fra Mols her i dag glæde af. Efter at have taget en portionsørred fik han det store hug på en lille spinner kun et par meter før brinken.

Med lidt hjælp fra en venlig nabofisker fik han heldigvis fisken nettet og han kunne stolt vise sin mor og os en fisk på godt 7 kg. Vi siger tillykke til den dygtige og stolte fisker.12. August 2009

Fisk
Da det ser ud til, at vi står over for en mere kold periode, har vi valgt at øge denne uges udsætning til 200 kg - selv om søen allerede indholder mange fisk fra sommerens udsætninger.

Vi vil bruge 150 kg på "portions-ørreder" og de sidste 50 kg som lovet tidligere på noget større fisk. Det skulle give mulighed både for mange fisk; men også store fisk af samme høje kvalitet som f.eks de 2 herunder, som blev taget i sidste uge.07. August 2009

Fisk
Børnenes sommerferie synger nu på sidste vers her i Danmark. Det har ikke været hedebølge, men alligevel mange dage med høje temperaturer i solen og hvor der er læ. I den periode har de tidlige morgener været de bedste rent fiskemæssigt.

Men i denne uge er der taget godt med fisk hver dag. Det virker som om det er powerbait, der har givet flest fisk. Men vi har da også mødt fluefiskere med fangst.

Knud og Carl, som er fra lokalområdet, viste i dag, at der kan tages pæne fisk selv sidst på eftermiddagen. Der er tale om virkelige flotte fisk, ja perfekte regnbueørreder, som det ses på billedet. De sidste 150 kg blev sat ud i tirsdags og vi har lagt lidt vægt på dem igen.2. Juli 2009

Højsommer og høst
Juli starter med højsommer og på Moesholm har vi høstet.
Her er det ikke korn men siv, der bliver høstet. Resultatet blev mellem 10 og 12 tons siv, som vi fik revet sammen af "sivklipperen" og kørt væk af en vognmand. Så i stedet for at bruge ilt, når det rådner til efteråret, vil sivene nu blive brugt som kompost i folks haver.

Som det måske kan ses på andre billeder her på hjemmesiden, var det også tiltrængt at få fjernet siv. Det er godt nok med lidt siv i søen til at give liv og skjulesteder for søens fisk, men det var ved at tage overhånd.

Nu er der rigtig god plads til fluefiskerne mv. igen.18. Juni 2009

Kold blæsende måned
Allerede her midt i måneden vil meteologerne garantere, at vi ikke får varmerekord i denne måned og en lang liste af rekorder er dermed brudt.

Blæst og en del regn og halvkoldt vejr har det været. Det har måske givet lidt færre gæster men til gengæld har søen blevet frisket op. Det har også betydet mere liv i fiskene og der er i ugens løb taget fisk over hele søen og hele dagen - også i solen midt på dagen, som billedet viser.

Her blev en regnbueørred på ca. 4.3 kg. overliste med powerbait.9. Juni 2009

Dygtig fisker
I går havde vi besøg af en virkelig dygtig fisker - vi kan dog ikke anbefale andre at bruge denne fiskers metode!

"Fiskeren" svævede rundt om øen og ud over det store vandområde flere gange, indtil den havde udset sig sin fisk. Så steg den voldsomt for at lave et styrtdyk ned i vandet, så den forsvandt helt i et mægtig plask.

Kort efter baskede den sig op af vandet og gled stille væk med sit bytte. Det betyder selvfølgelig en fisk mindre til vores gæster; men vi både håber og tror at enhver gæst gerne ville bytte en mindre fisk for dette syn.

Det gik så stærkt at vi først fik et billede, hvor fiskeørnen lige har sluppet vandet og er på vej væk med sit bytte. For en fiskeørn var det jo, vi havde besøg af.
28. Maj 2009

Pinse-weekend
Maj går på hæld. En måned med sol og stille dage; men også dage med hård vind, regn og endda haglvejr.
Nu står juni og Pinsen for døren. Meldingerne tyder på, vi skal starte måneden med rigtig sommer og pinsevejr. Med stigende temperaturer følger vandtemperaturen selvfølgelig med op. Som normalt sætter vi i sommer perioden ikke de helt store fisk over 4 kg. ud. Men da vi stadig sætter 150 til 200 kg. fisk ud pr. uge, er mængden af fisk i søen stigende.

Der er dog stadig flotte friske fisk i søen, som billedet her fra ugens udsætning viser. John har her fisket en guldørred og et par regnbueørreder frem fra traileren inden de skal i søen.
18. Maj 2009

Maj
Maj ligner vejrmæssigt mere sig selv. Sol, byger og vind skifter. Nattergalen er på plads og vi har for tiden jævnligt besøg af vores "kønneste" fisker - nemlig isfuglen.
Rent fiskemæssigt kan man godt mærke at fødevalget stiger for fiskene, men der tages stadig pænt med ørreder. Så vi fortsætter vores udsætning på mellem 150 og 200kg pr. uge og er rundet de 2 tons for i år.
1. Maj 2009

Rekorder
April 2009 slog flere rekorder. Det er den varmeste april med de fleste solskinstimer, der er målt i Danmark. På Moesholm slog vi også rekord, da vi i løbet af april satte hele 850 kg fisk ud i søen.

Vi har også haft mange gæster, der har nydt det gode vejr og de nu grønne omgivelser, ja og selvfølgelig de mange fisk. Ja, selv svanen syntes åbenbart om stedet og var på besøg i går.
24. April 2009

Smukt
Man kan kun kalde vejret i april 2009 for smukt. Nu kommer så den tid, som vi holder mest af herude. Nemlig når træerne står med deres spæde grønne farver. Det er vi ikke de eneste der nyder.
Brian og Bjarne fra Århus var forbi Moesholm i dag. Det blæste for meget til kysten, så de havde søgt ind i land og det gav lidt mad til grillen. Flotte blanke fisk med perfekte halefinner og en topscore på vel 3.5 kg.
12. April 2009

Ferien slut
Så er ferien desværre slut. Sikke et vejr vi har haft i år. Hvis man ruller lidt ned på siden her, kan man se et billed fra påsken 2008 - da var det sne.
Så der har været virkelig dejligt ved søen og mange gæster har været forbi for at nyde et par timer eller 3. Det betød, at vi midt i påsken måtte bede John komme forbi med yderlig 150 kg fisk - selv om vi lige op til påsken havde sat 200 kg ud. Men hvem kunne vide, vi alle dage skulle få sådan et vejr?
5. April 2009

Påske
Det er ugen med Påske. Weekenden op til var med solskin specielt lørdag - helt fantastisk vejr startende med en smule frost. Grågæssene flyver parvis rundt, ravnene leger i luften, duerne kuer, solsorte, stære og sangdrossel fløjter om kap og halemejser, blåsmejser mm. vimser omkring. Jo, der er gang i naturen omkrin Moesholm.
Det gode vejr fik også mange fiskere ud i det fri og folk er nu begyndt at slå sig ned på tæpper i solen. En ung gut fra Lystrup havde lokket et par piger med herud og når man så inden for de første 5 minutter lander en 4 kg. ørred - ja, så er det ikke så ringe endda.
31. Marts 2009

Forår
Så kan vi gøre første kvartal op i år. Der blev udsat 975 kg. fisk, hvilket er mere end en fordobling på få år.

De stigende temperaturer ses på mange måder nu. Der begynder f.eks. at dukke flere mindre børn op blandt vores gæster. I weekenden var Kenneth her med sine 2 sønner og vi har modtaget følgende lille beretning og tilhørende billede:

Lørdag den 30. Marts, tog vi en tur ud til Moesholm Put & Take, for at prøve lykken i et par timer. Drengene fik startet op med prop og Power bait, og jeg med en lille gul spinde. Emil på 5 år trak ind med spinden, hvor jeg efterfølgende kastede den ud igen.
Ved første kast fik vi bid og nu skulle Emil kæmpe mod ørreden. Emil skulle lære at slappe lidt af og give fisken tid, så den var til at få ind mod land. Storebror Lucas på 8 år tog nettet og fik ørreden trukket op. Den 2,5 kg store ørred kunne nettet åbenbart ikke holde til og nettet knækkede. Et par stolte drenge havde nu efter kun 15 min. fiskeri fanget den første. Det satte selvfølgelig forventninger i vejret, men der var nu stille i ca. 1½ time. Lucas havde nu gult Power Bait på og pludselig var hans prop væk, og der var bid igen. Lucas kendte lidt mere til rutinen og en ørred på 2,3 kg blev hevet sikkert land.
Ørreden havde haft tid til at æde Power Bait og krog så vi måtte skære linen, og senere fandt vi krogen godt nede i maven på ørreden.
Det var en fantastisk dag, hvor vejret bød på lidt regn og sol, men heldigvis ikke meget vind. Det er nogle dejlige rammer der er ved søen, og den er meget børnevenlig.
Vi takker for en dejlig dag.

Kenneth, Lucas og Emil

18. Marts 2009

Forår
Dagen i dag vil vi regne som den første forårsdag i 2009. Den hvide vipstjert blev set og solen skinnede og fik temperaturen op, så man godt kunne sidde stille og nyde kaffen i et læfyldt hjørne.
Det lokkede også fiskere til, og der blev i løbet af eftermiddagen landet pæne fisk. En af de heldige var Vilhelm, som hjælper os lidt her på Moesholm. Han hygger sig som regel med en times fiskeri når han her og må tit høre på vores drillerier, når det ikke lykkedes ham at fange en fisk.
I dag kome han op i gårdspladsen for at vise, at det var hans tur til at drille.
13. Marts 2009

Vi roder
Taget på toiletbygningen er ved at blive renoveret, da det regnede ind. Indvendig er loftsplader og isolering fjernet og nu skal vi bruge nogle måneder for at få det tørret inden der sættes ny isolering plus plader op igen. Indtil da ser det hele lidt rodet ud; men toiletterne kan selvfølgelig bruges.
Men fiskene er ligeglade og med det forårsvejr, vi har snuset til har der været dejlige dage ved søen. Christian var her et par timer i starten af ugen og så var middagsmaden igen reddet. Som han har skrevet på www.fangster.dk: "Super dag, hvor man kan mærke foråret snart kommer"
3. Marts 2009

Guldørred
Lasse og Morten fiskede et par timer i dag. De fik en rigtig pæn regnbueørred på omkring de 4 kg. og så en af de guldørreder, vi er begyndt at sætte ud i mindre mængder. Begge blev taget på spinner.
Når John får en større bestand, vil vi sætte lidt flere af disse specielle ørreder ud til dem, der syntes det er spændende at gå efter det specielle.
1. Marts 2009

Isfri sø
Så kan vi for første gang i lang tid melde isfri sø. Vi har her i den kolde periode fået fældet lidt træer, så der på sydsiden bliver bedre plads til bagudkast for fluefiskere.
John er kommet hjem fra vinterferie. Han var bestilt til at komme med fisk, så snart han var hjeme og har netop været forbi Moesholm.
22. Februar 2009

Isen viger
Så fik vi tø og efter en aften, hvor sneen væltede ned, var det sjap. På søen trækker isen sig næsten time for time og ca. halvdelen er isfri nu. Vi har haft en del gæster i dag og flere, som bare var forbi og kikke. Fra Tyskland kom 8 gutter, som havde en kanon dag. Det blev til mange fisk med topscoren på 5.5 kg.
De er på ferie heroppe og det lød til, at dem ville vi se mere til i ugens løb. Det forstår man jo godt. Herunder ses 3 af de 8 tilfredse fiskere med en del af dagens fangst.
15. Februar 2009

Kort nyt
Vi er tilbage ved en ca. 50 meter bred uden is ved piskeren. Vågen breder sig lidt rundt om øen. Så der er stadig mulighed for at fiske, hvilket Anders og hans storebror fra Kolind beviste i dag. Allerede efter 5-10 minutter havde Anders hug på sin spinner og han landede en på den rigtige side 3 kg, som ses på billedet herunder. Men Anders stoppede ikke her og tog senere en mere på 4,3 kg. Så det var ikke så sjovt at være storebror i dag.
I øvrigt er der i løbet af de sidste 2 måneder sat i alt 425 kg ud.
10. Februar 2009

Vinterferie
Så er det vinterferie og i år endda med kulde og lidt sne. Alt tyder på der vil komme mere af begge dele i løbet af ugen. Men da der har været pænt besøg de sidste 2 weekender og folk har taget godt med fisk, har vi aftalt med John, vores fiskemand, at han skal komme med nye forsyninger i løbet af ugen, hvis vejret altså tillader det. Det bliver så vejret der afgør, hvornår det bliver.
Kulden og sneen indskrænker selvfølgelig mulighederne omkring søen, men det er nu noget særligt sådan en dag med blå himmel og hvidt omkring og på en del af søen.
8. Februar 2009

Julie og Jacob
Julie og Jacob fik lokket deres far med på fisketur i fredags og mon ikke der har været fisk på bordet her i løbet af weekenden?
Da jeg var nede og hilse på dem, lå der i hvert fald 3 dejlige regnbueørreder på græsset og med yderligere en times fiskeri tilbage, var der stadig chance for flere.
31. Januar 2009

Weekend
Et let drøs sne har i løbet af natten sat sit flotte præg på området. Samtidig er det nu meget let at se, hvor der er is på søen. Ca 1/3 er islagt her til morgen og med en temperatur lige på frysepunktet kl 9 vil det nok holde sig på det niveau resten af dagen.
Niels var en af dem, der brugte lidt tid ved søen her senere på dagen. Da jeg var forbi med kameraet havde det givet en potionsørred og en på lige knap 5 kg. Da Niels tog hjem små 2 timer senere lå der 5 dejlige regnbuer med den på 5 kg som den største.
28. Januar 2009

Skal, skal ikke?
Det er ikke let for tiden. Bliver det vinter eller bliver det ikke vinter?
Det meste af søen er isfri nu, men DMI lover nu igen frost stort set døgnet rundt. Vi har lige fået sat nye blade på piskeren og den kører konstant. Vi har taget chancen og bedt fiskemanden komme forbi med 125 kg. Så er spørgsmålet om vores gæster får dem på krogen eller søen lukker helt til inden?
Skulle det sidste ske, ja så er fiskene jo klar til det kommende forår.


8. Januar 2009

Opdatering
Så er der en mildning i luften. Piskeren kan holde et velfortjent hvil. Det lykkedes at holde et isfrit område på ca. 30 gange 20 meter. Der har da også været gæster næsten hver dag og der er taget pænt med fisk.
Nu vokser hullet i blæst og tø og der er vel 50 meter isfri kant i dette øjeblik. Isen er ikke ret tyk i nærheden af piskeren, så vi forventer, at hullet vil vokse noget her i løbet af weekenden, men hvor meget er svært at sige. Men der er helt sikkert fiskemuligheder.

Det var rimelig barsk vejr nogen af dagene i løbet af ugen. Det afholdt ikke et par af vores trofaste gæster fra at fiske en aften i blæst og sne. Puha - det var koldt. Som nævnt før lukker vi normalt ved solnedgang, men hvis du kunne tænke dig at prøve aften eller natfiskeri, så kontakte os på 40795215, så tager vi en snak om det.
5. Januar 2009

Opdatering
Lige en kort opdatering omkring is situationen på søen, da vi jo har været under 10 graders frost i går og er det nu igen. Der er lige nu et isfrit hul på vel 40x20 meter lige omkring piskeren, som ser ud til at kunne klare disse frostgrader uden selv at ise til.
DMI lover nu mere mildt vejr fra i morgen af og vi forventer derfor at det isfrie område vil brede sig hurtigt, da blæst, varmegrader og piskeren er en god kobination til at fjerne is.
Der vil komme en opdatering igen sidst på ugen om, hvordan situationen er.


2. Januar 2009

Is
2009 har lagt ud med kulde, som er ved at være mærkbar på søer og damme rundt omkring på Djursland. Her sent på eftermiddagen er vi nede under 5 graders frost.
Hvad angår fiskesøen holder piskeren stadig et område fri for is, men området er blevet mindre de sidste par dage. Det er dog stadig muligt at fiske ved søen. I følge DMI skulle vi i morgen få mere mildt og blæsende vejr. Vi forventer derfor, at området med frit vand vil brede sig igen.

Skulle isen lukke helt vil vi så hurtigt som muligt, oplyse om det her på siden.

Vi har fået en nytårshilsen fra Michael Madsen, der tog en 2.4 kg på flue d. 28-12, og selv om vandet var koldt havde fisken givet ham en god fight. Michael har i øvrigt skrevet den ind på www.fangster.dk
26. December 2008

Godt nytår
Så er vi inde i juleugen og det blev ikke hvid jul, men dog koldt nok. Der har været rigtig gode dage op til jul, hvor vores gæster er gået hjem med flotte, blanke fisk på over 5 kg.
Der blev fanget så mange, at vi besluttede at sætte ud igen før jul; men da isen begyndte at drille har vi lige set tiden an yderligere et par dage. Men her 2. juledag var John forbi med 150 kg flotte ørreder. Så skal nogen have fisk til nytårs aften, så er muligheden der. Piskeren kører stort set i døgndrift og i dag er næsten hele søen isfri.

Vi vil gerne ønske alle vores gæster Et rigtig godt nytår!.

Håber vi ses ved søen i 2009!
26. November 2008

Nu også sne
I den forløbne weekend var vi nede og vende 8 graders frost, så piskeren var i gang døgnet rundt. Det betød, at godt halvdelen af søen stadig var isfri og det benyttede flere gæster sig af i det flotte vejr, vi også havde.
Mandag fik vi årets første rigtige sne og området omkring søen lignede noget fra et julekort. Et par af vores gæster havde ringet og spurgt om de måtte fiske om aftenen og det fik de selvfølgelig lov til. De fik en rigtig hyggelig aften, hvor sneen langsomt dalede ned. Næste morgen var alt hvidt. Vi lukker generelt til solnedgang, men har du lyst til at fiske om aftenen, så kontakt os. Så finder vi ud af det sammen.
Nu er det mildt igen og så snart søen er helt isfri og vi kan forvente en mild periode, vil der blive sat pænt med fisk ud igen, så der bliver nok fisk at tage af til julebordet.
04. November 2008

Frost
I den første weekend i november fik vi for første gang i år rigtig frost. Så meget at lidt af søen var islagt tidligt om morgenen og rensepladsen kunne først bruges op af dagen. Til gengæld blev det dejligt og flot, da solen stod op. I weeekenden var der en lille intern konkurrence mellem lokale fiskeklubber, som havde en god dag med fisk og varm suppe. Men også andre gæster besøgte os i det gode vejr. Tonni fra Brædstrup var her for første gang og fik et par fisk med hjem på sin grønne flue.
28. Oktober 2008

Lidt billeder
Vi har modtaget et link til en række billeder fra Rønde Fiskeforenings 10 års jubilæumsweekend. Der er også billeder her fra Moesholm, hvor børn og voksne havde et par hyggelige timer: Billeder

Nå ja, vi har da også sat fisk ud igen i denne uge. 150 kg blandet inklusiv et par stykker på den rigtige side 6kg. Så er der lidt for de mere "barske drenge" at gå efter nu, hvor frosten melder sin ankomst.


17. Oktober 2008

Efterårsferie
Så er efterårsferien godt i gang. Der har været dage med regn og rusk; men også rigtig flotte dage, hvor skoven flammede. De dage har der været rigtig mange gæster ved Moesholm Put and Take. Vi er nu nået en årstid, hvor fiskene virkelig går til bidet. Derfor valgte vi midt i ugen at sætte yderligere 200 kg fisk ud. Så vi har slået ny udsætningsrekord med 400 kg på under en uge.
Vores politik er stadig, at der altid skal være mange fisk i søen. Det er så op til vores gæster af få dem med hjem :-)

Fortsat god ferie.
05. Oktober 2008

"Børnesø"
Som nævnt nedenfor, var søen d. 28 september omdannet til børnesø nogle timer. Det lykkedes heldigvis de unge fiskere at narre lidt fisk fra søen. Den største var på ca. 2.6 kg.; men der blev også fanget lidt af de mange portionsørreder, vi havde sat ud. Se Kaløcup
Der har faktisk været stor tilfredshed hos mange af vores gæster med de mange, men lidt mindre fisk. Vi har derfor besluttet at godt halvdelen af ugens udsætning på 200kg igen skal være portionsørreder. Men der vil selvfølgelig også stadig være mulighed for at fighte større fisk, som vores gæst herunder gjorde forleden dag. Det var en af de 3, han fik med hjem.
22. September 2008

Jubilæum og udsætning
Den 27 og 28 september fejrer "Rønde og omegns sportsfiskerforening" 10 års Jubilæum. Som en del af programmet vil der søndag den 28 kl. 10 være gratis fiskeri i 2 timer for børn i Moesholm Put og Take. Alle er velkomne.
Vi vil i den anledning lave en lidt speciel udsætning i denne omgang. Vi udsætter hele 200 kg op til weekenden og af disse vil de 150 kg være mindre potionsfisk. Der vil altså være rigtig mange fisk i søen til børnene. De sidste 50 kg vil være af normal størrelse, så det som sædvanligt er muligt at få en god fight med en af de store.
Se mere om jubilæet på Røndefisker og Kaløcup


26. August 2008

Bedre fiskevejr
August har virkelig givet vand. Sammenholdt med at vi tidligere fik fjernet et meget gammel dræn gør at søens vandstand nu er hævet med vel ca. 40 cm.
Vandet er selvfølgelig også blevet afkølet og der gøres gode fangster nu. Det betyder også at vi i ugens udsætning, vil få større fisk sat ud igen. Det er fra nu af, der kan gøres gode fangster af de mange fisk, der er sat ud i sommerens løb plus de nyudsatte.
Herunder ser vi en af vores polske gæster, der i går fightede en rigtig pæn fisk taget på flue. Kort efter sprang den dog af; men han havde heldigvis allerede taget en.
11. August 2008

Normale tilstande
Vi har været igennem en hedebølge, som gjorde både folk og fæ dvaske. Vandet har været varmt i søen og mange fisk gled stille og dvaske rundt i overfladen.
Nu er vejret vendt tilbage til mere "normalt" sommervejr. Ja, nogen dage står det ned i tykke stråler og det er ikke specielt behageligt at være fisker. Har man mere lyst til at hygge sig indendøre disse dage, kan vi anbefale at købe augustnummeret af Fiskeavisen. Her er der en omtale af Moesholm. Journalisten Frank fortæller her lidt om, hvordan han overlistede fiskene selv på en varm solskinsdag.
21. Juli 2008

Dansk sommer
Som sædvanligt fik vi normal dansk sommer, da børnene fik fri fra skole. Det ene øjeblik søger man skygge under de høje træer om søen. Det næste læ for regn og blæst.
Med ugens udsætning når vi ca. 2½ tons fisk i år. Her i sommerperioden er det vores vurdering, at der ikke bliver "fisket op" og dermed stiger antallet af fisk i søen. Vi sætte også knap så store fisk ud her i varmen, men til gengæld flere fisk end i foråret. Så der er rigtig mange fisk i søen nu.
Der er forøvrigt også mange skovhindbær omkrings søen for tiden, som man er velkommen til at plukke. Vi får jævnligt besøg af svanen og isfuglen ser vi også i korte glimt. Den er dog ikke let at få i kammeraets søger; men flot er den.
06. Juli 2008

Fiskeavisen
I løbet af ugen har vi haft besøg af Frank, som anmelder Put og Take søer i Fiskeavisen - se www.fiskeavisen.dk
Vi var noget spændt på, hvordan det ville gå Frank, da han kom her i ugen, hvor solen bagte og temperaturen nåede 25 grader. Men Frank er åbenbart specialist og i løbet af de 4 timer, han var her, fik han 7 gode fisk og havde mange andre hug. Frank havde nogle rigtig gode timer ved Moesholm og vi ser frem til artiklen i Juli eller August nummeret af Fiskeavisen. Her er foreløbig et par billeder fra dagen.
20. Juni 2008

Besøg
I sidste weekend havde vi besøg af 2C fra Risskov og familie. De var godt nok ikke heldige med vejret. Efter flere uger med tørke begyndt heftig regn lige i det øjeblik de første spinnere ramte vandet.
Selv om der er rigtig mange fisk i søen og mere erfarne fiskere tog fisk mens klassen var på besøg, lykkedes det desværre ikke for nogen fra klassen. Men der blev grinet og pjattet, så klassen havde nogle hyggelige timer.
Vi har aftalt med klassen, at de efter sommerferien kan komme forbi og prøve lykken en gang til for samme pris. Så håber vi på bedre vejr og mere held med fiskene.
Generelt er fiskene ikke så lette at overliste nu og slet ikke midt på dagen. Derfor stiger antallet af fisk i søen også for tiden, da vi stadig holder en udsætning på ca. 100 kg. om ugen i snit.
10. Juni 2008

Tørke
Puha..det er godt nok ved at være tørt nu. Klipperen står stort set stille, da græsset er gult, men piskeren har til gengæld været på overarbejde døgnet rundt lige indtil i dag, hvor vi fik et vejrskifte. Vandet er også ved at være varmt og det ses på fiskenes aktivitetsniveau. Desværre havde vi problemer med piskeren, lige da vi havde sat yderlig 150 kg. fisk ud i varmen. Det kostede en god håndfuld fisk, der ikke kunne klare skiftet fra dambruget - ærgerligt.
Åkanderne står ellers nu og lyser flot op rundt om øen.
26. Maj 2008

Nattergalesang og haletudser
Det kribler alle vegne og søen er fuld af små haletudser og andet godt til fiskene. Men der er så sandelig også mange og store fisk i søen. Helt lette at fange i det flotte solskinsvejr er de ikke.
Der blev dog taget pæne fisk jævnt gennem weekenden og har man erfaringen kan man også få de store til at hugge. En af disse "ældre" erfarne fiskere nappede en 5,8 kg ørred midt på dagen på spinner.
Han gjorde mig samtidig opmærksom på nattergalen, der sad flere steder og sang rundt om i de nærliggende skove.
20. Maj 2008

Varmt og koldt
Solrigt og ingen regn - vejret fortsætter i samme rille. Alt er nu grønt og de første åkander begynder at sætte blomst. Varmen har også sat gang i insekter mm., så mængden af føde stiger i søen, med dens naturlige omgivelser. Det kan gøre det svært at overliste fiskene, men nu har vi sat yderlig 200kg ud i denne uge - så der er nok at tage af.
Selv om det er varmt og flot op af dagen, er det stadig så koldt om natten, at vi har rimfrost. Dette får søen til at dampe under nedkøling tidligt om morgenen lige når solen står op. Det giver nogle fantastiske omgivelser, som godt kan anbefales.
11. Maj 2008

Pinsen
Sikke et vejr - i år var der virkelig chance for at se pinsesolen danse. Rød var den, når den gik ned over engen. A propos "rød", så har vi haft en lille premiere i forbindelse med udsætningen lige før pinse. Den første guldørred er sat ud på Moesholm. Vores fiskemand har lovet at i løbet af 1 år eller 2 vil han være leveringsdygtig i guldørreder, men vi fik lov til at få en enkelt af "avlen".
Her pinsedag så en af vores trofaste gæster - Vagn - fisken jage sin spinner, men bide ville den ikke. Om den er deruden endnu ved vi ikke. Der har jo været pænt besøgt i dag. Folk har virkelig nydt de dejlige omgivelser omkring søen på Moesholm, hvor skoven står i sit flotteste grønne farve.
Vi må vist heller sætte en god portion fisk ud igen i løbet af uge
29. April 2008

Sommeren kom
Så har vi haft den første weekend, hvor det lugtede af sommer. De første svaler er begyndt at jage over søen, så måske er det tiden for at lufte fluerne nu.
Lige så begyndte de første gæster at grille og nogen lå og nød vejret på sydskrænten. Der var fanget godt med fisk op til weekenden og da vi nok havde gættet, at der kunne komme pænt med gæster i det vejr, fik vi fat i John lørdag, som måtte bruge noget af dagen på at køre op til Moesholm med fisk. Så nu er der allerede sat omkring et tons fisk ud i år.21. April 2008

St. Bededags ferien
Så er den forlængede weekend desværre slut. Flot vejr selv om der stadig er frost om morgenen. Der er fisket en del ved Moesholm specielt fredag og lørdag. Dette var vi selvfølgelig forberedt på, så selv om der stadig var godt med fisk i søen supplerede vi op lige før weekenden. Der er også blevet fanget rigtig pænt af de heldige/dygtige. Meeen søen er nu langt fra tømt.
En af vores faste gæster var sidst mand søndag eftermiddag/aften og tog på 4 timer 7 fisk. Desuden mistede han en meget stor, som simpelthen knækkede linen. Det samme skete i øvrigt i dag for en anden gæst også med meget stor fisk. Så husk at have udstyret i orden også til de store.12. April 2008

Forår
Antallet af gæster og græsset gror. Så klipperen har været på sin første tur på sydskrænten og fiskemanden har fyldt op i ugens løb selv om der blev fanget godt med fisk også i starten af ugen. Det har både lokale med spinner og udlændinge med flue nydt godt af og der er tage både pæne og ind imellem mange fisk. Det har været dejlige dage ved Moesholm


22. Marts 2008

Påske og vinter vejr
Så blev det påske og mon ikke både vi og mange lystfiskere havde håbet på nogle gode dage ved fiskevandet. Sådan blev det ikke helt - da vi pludselig fik vinter. Men til gengæld kunne vi nyde nogle flotte omgivelser og med piskeren kørende blev der da fisket på Moesholm i påsken.
Vintervejret skulle nu være på retur, så vores fiskemand har lovet at komme forbi i løbet af ugen.


10. Marts 2008

Flot vejr
Det blev en dag med flot vejr. Det benyttede Mikael og en kammerat fra Mørke til at bruge et par timer ved Moesholm.
Det var en dag, hvor fiskene var i bidehumør og specielt bækørrederne var livlige. Pæne fisk til gutterne, som dog ærgede sig over at miste en af de helt store, som huggede på spinneren.


07. Marts 2008

Forår
Så nåede vi den første forårsmåned - og så fik vi vel årets første sne.
Men både ænderne og os her på Moesholm tror på at foråret og dermed nogle gode fiskedage er lige om hjørnet. Derfor er der igen sat en god portion fisk ud - både bæk- og regnbueørreder op til 5 kg.


20. Februar 2008

KLIPPEKORT!
Det har i flere år været muligt for grupper på mere end 10 personer at få rabat på Moesholm Put&Take. Vi ønsker at give vores trofaste gæster samme mulighed.
Derfor tilbyder vi nu et "Klippekort", hvor køb af 10 fisketure giver en ekstra gratis fisketur. Kortet er personligt og gældende for hele 2008. Kontakt os efter kl. 18 på telefon 40795215 for mere information
15. Februar 2008

Så fik vi alligevel brug for piskeren. Så selv om frosten bider lidt, er der muligheder for at fiske ved Moesholm - og fiskene er der ude
13. Februar 2008

Meget vinter er der jo ikke her i februar; men gode fiskedage til gengæld. "Frisøren" fra Grenå brugte et par timer ved Moesholm i dag og fik 3 pæne fisk med hjem. En regnbueørred tæt på de 4 kg, en lidt mindre og en pæn bækørred.
7. Februar 2008

Så har vi lagt januar bag os. Lige som vi fik piskeren lavet, forsvandt frosten og resten af måneden har været mild og blæsende. Så isen har ikke givet problemer for fiskeriet og da der altid kan findes læ på Moesholm, har der også været fisket i den mørke måned.

Her lige før vinterferien tyder alt på en meget mild uge med rimeligt vejr. Da der også er sat en god portion fisk ud i søen i ugens løb, er der alle muligheder for et par gode timer ved Moesholm i vinterferien.


7. Januar 2008

Piskeren har desværre været i stykker i den forløbne uge, hvilket betød problemer med is i søen.

Men her til morgen var over halvdelen af søen isfri og i løbet af dagen forsvandt det meste helt. Så nu er der igen mulighed for at få frisk luft og forhåbentlig en fisk på Moesholm.


1. Januar 2008

Den 1. januar overtog vi Moesholm Put & Take.

Vi vil videreføre fiskeriet ved søen som tidligere, men modtager meget gerne ris og ros. Send os evt. en mail eller læg en seddel i betalingsboksen, hvis du har forslag eller ønsker om ændringer.

Vi ønsker alle gæster et godt nytår.

Hilsen
Dorte og Jens Ove.